21.6.15

Λήστεψαν μετανάστη και τον πέταξαν στον ακάλυπτο...

ΕΚΑΒ
Άλλη μία βάρβαρη επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν δύο άγνωστοι άντρες λήστεψαν διαμέρισμα μετανάστη και στη συνέχεια τον πέταξαν από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο.
 Όπως λένε στην...
«Εφημερίδα των Συντακτών» άνθρωποι από το περιβάλλον του, το θύμα νοσηλεύεται με βαριές κακώσεις στη λεκάνη και στη σπονδυλική στήλη σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ συγγενής του και μια αυτόπτης μάρτυρας που πήγαν να καταθέσουν, κρατήθηκαν προς απέλαση, επειδή δεν έχουν χαρτιά, παρ' όλο που απαγορεύεται η απέλαση όσων είναι μάρτυρες ρατσιστικών εγκλημάτων.

Οι λεπτομέρειες που κατάφερε να διηγηθεί το θύμα στους ανθρώπους του μαρτυρούν τον απόλυτο κυνισμό των δραστών. Γύρω στις 9:30 με 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή της Ομόνοιας, μπροστά σε περαστικούς και ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στην περιοχή, δύο άντρες πλησίασαν τον 32χρονο Ιμράν από το Πακιστάν και προσποιήθηκαν ότι θέλουν να του κάνουν έλεγχο για λαθραία τσιγάρα. Του πέρασαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, όπου μένει μαζί με δύο συγγενείς του, δήθεν για να κάνουν έλεγχο. Εκεί, τον έδεσαν με τις χειροπέδες στο καλοριφέρ και άρχισαν α ψάχνουν. Γέμισαν δύο βαλίτσες με tablet, laptop, κινητά και δύο αλυσίδες χεριού και λαιμού, όπως και τις οικονομίες που κρατούσε ο Ιμράν για να στείλει στην τρίχρονη κόρη του που ζει στο Πακιστάν μαζί με τη μητέρα του και τα αδέλφια του (ο πατέρας του έχει πεθάνει). Όταν τελείωσαν, άνοιξαν το ψυγείο, βρήκαν μια λεκάνη κεράσια και κάθισαν να φάνε.

Ο Ιμράν δεν μπορούσε να καταλάβει τι έλεγαν (ήρθε στην Ελλάδα το 2012 και τα ελληνικά του δεν είναι ακόμα καλά), μόνο πως του ζητούσαν να μη φωνάζει. Αφού τέλειωσαν με τα κεράσια, τον έλυσαν από το καλοριφέρ, τον οδήγησαν στο μπαλκόνι που βλέπει στον ακάλυπτο, τον σήκωσαν και τον έσπρωξαν. Ο θόρυβος παραξένεψε τους γείτονες που βγήκαν στα μπαλκόνια και άκουσαν τις φωνές του, ενώ οι δράστες πρόλαβαν να επιβιβαστούν σε ταξί μαζί με τις βαλίτσες με τα κλοπιμαία και να φύγουν. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: