21.6.15

Tσίπρας: «Όχι σε παράταση. Οριστική λύση τώρα»...




Με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, μίλησε σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Η «χρυσή τομή» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών αναζητείται, καθώς οι μέρες περνούν και η 30ή Ιουνίου, οπότε και η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ, πλησιάζει.

 Έτσι, η αυριανή μέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της διαπραγμάτευσης, κάτι που μαρτυρά...
και μόνο το γεγονός πως ορίστηκε για τις 20:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, της οποίας μάλιστα θα προηγηθεί και Eurogroup, στις 13:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Χουλιαράκη έχει ήδη αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί αργότερα σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, εν τω μεταξύ, το πρωί της Κυριακής πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, μίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.


Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος και ενημέρωσε και το κυβερνητικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: