5.6.15

Συγκέντρωση εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό"...

Για να εκθέσουν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" οι εργαζόμενοι σε...
αυτό διοργανώνουν το πρωί της Παρασκευής, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο των επειγόντων ενώ το σωματείο του θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με συμμετοχή την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Η χρηματοδότηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε «απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα» σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Είναι ενδεικτικό όπως λένε ότι ενώ «το μηνιαίο κόστος λειτουργίας -σύμφωνα με τον μειωμένο προϋπολογισμό του 2015- είναι 7,5 εκ. ευρώ, στο νοσοκομείο έχουν διατεθεί για όλο το πρώτο τρίμηνο μόλις 4,85 εκ. ευρώ».

Κάνουν λόγο για οριακές καταστάσεις και επισημαίνουν τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού καθώς συνολικά και σε όλες τις ειδικότητες, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 1000, ενώ η μόνη δέσμευση που όπως υποστηρίζουν έχουν λάβει από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας είναι μόνο για 15 - 30 επικουρικούς γιατρούς. Το αποτέλεσμα είναι να λειτουργούν μόνο οι 10 από τις 15 νέες χειρουργικές αίθουσες, να μεγαλώνει η λίστα αναμονής για χρόνια περιστατικά και να παρατηρείται καθυστέρηση στα επείγοντα λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Κάνουν επίσης λόγο για «εργασιακή εξουθένωση» και αναφέρουν ότι οφείλονται στο μη ιατρικό προσωπικό 16.000. «Παρά την ψήφιση τροπολογίας για πληρωμή υπερωριών (αργίες, νύχτες κ.λπ.) του λοιπού προσωπικού (πλην γιατρών) που είναι πετσοκομμένες κατά 20% σε σχέση με πέρσι, η υπόσχεση ότι θα γίνει συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πληρωθεί το 1ο τετράμηνο στις 27 Ιουνίου, αποτελεί εντέλει προσβολή για τη νοσηλεύτρια που ξενυχτάει με 90 λεπτά την ώρα πρόσθετη αμοιβή» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: