25.6.15

ΔΝΤ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζήτηση για χρέος...

ΔΝΤ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζήτηση για χρέος, δεν υπάρχει παράταση για τη δόση ΙουνίουΔεν υπάρχει παράταση για τη δόση Ιουνίου...
Επιμένει στην σκληρή του στάση το ΔΝΤ τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρώτα θα εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και έπειτα, θα υπάρξει...
συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις δήλωσε ακόμη ότι  δεν προβλέπεται επιμήκυνση της προθεσμίας καταβολής της δόσης  των 1,53 δισ. ευρώ, η οποία πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Ιουνίου.
«Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ», τόνισε ο Ράις.
Υποστήριξε ότι το ΔΝΤ συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε χώρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.
Χαρακτήρισε ακόμη ισορροπημένη την πρόταση των θεσμών για την Ελλάδα λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι η ισορροπία στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και ισορροπία ως προς την κοινωνική διάσταση του ελληνικού προγράμματος. Ο ίδιος χαρακτήρισε την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αναγκαία, αλλά είπε πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η προστασία των πιο φτωχών και η διασφάλιση ενός σύγχρονου κοινωνικού δικτυού.

Για το φορολογικό είπε πως παγίως το ΔΝΤ ζητά οι πιο πλούσιοι να αναλαμβάνουν τα μεγαλύτερα βάρη και όχι οι πιο αδύναμοι. «Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα κηρυχτεί σε χρεοκοπία εάν δεν πληρώσει στις 30 Ιουνίου ή θα κηρυχτεί ως ληξιπρόθεσμος οφειλέτης, ο ίδιος έκανε λόγω για σπέκουλα και επανέλαβε πως το ΔΝΤ περιμένει να πληρωθεί κανονικά στις 30 Ιουνίου.

Διευκρίνισε πάντως πως εάν δεν γίνει η πληρωμή τότε θα κηρυχτεί η οφειλή ληξιπρόθεσμη και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ θα ενημερώσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για το γεγονός αυτό.
«Το ΔΝΤ μιλά για ληξιπρόθεσμες καθυστερήσεις και όχι για χρεοκοπία», είπε και ξεκαθάρισε πως το Ταμείο «παγίως» δεν επεκτείνει πληρωμές...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: