12.6.15

Παρασκηνιακές συζητήσεις για το χρέος...

Εκνευρισμένο το ΔΝΤ με Ελλάδα και Ευρωπαίους...

Το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, όπως...
αποκαλύπτει αξιωματούχος του ΔΝΤ στο Reuters, με το δημοσσίευμα να κάνει λόγο για εκνευρισμό του Ταμείου, όχι μόνο με την Αθήνα αλλά και με την Ευρωζώνη.

Όταν το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι απέσυρε την ομάδα του από τις συνομιλίες με την Ελλάδα, η κίνηση απογοήτευσης απευθυνόταν κυρίως προς την Αθήνα, αλλά και σε κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, λένε πηγές στο πρακτορείο.

«Το ΔΝΤ ήθελε να περάσει μηνύματα και στις δύο πλευρές» τόνισε πηγή από τις Βρυξέλλες, που γνωρίζει τις θέσεις του Ταμείου.

Αξιωματούχος, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, αναφέρει ότι πίσω από τις κουρτίνες της διαπραγμάτευσης, εξελίσσεται μία παρασκηνιακή συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

«Το ΔΝΤ πιέζει τους Ευρωπαίους για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» εξηγεί και προσθέτει, πως «το Ταμείο μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να την ακούσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΔΝΤ καθιστά σαφές πως το κατάλληλο μείγμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα πρέπει να απαρτίζεται από το συνδυασμό μίας νέας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και της παροχής πρόσθετης βοήθειας.

«Το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μέσω μίας συνδυαστικής λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει επιμήκυνση των ωριμάνσεων, μείωση των επιτοκίων, αύξηση του ΑΕΠ και ενίσχυση των δημοσιονομικών στοιχείων» συμπληρώνει ο ανώνυμος αξιωματούχος.

Παράλληλα, διαβεβαιώνει πως το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, εάν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: