10.6.15

"Σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία"...

...το δίλημμα στο ραντεβού Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ...
Με το καθαρό δίλημμα "σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία" και με το περίστροφο του Grexit στο τραπέζι καλείται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, να πει το μεγάλο "ναι" ή...

το μεγάλο "όχι" στη συμφωνία με τους πιστωτές.

Η συνάντηση που ίσως κρίνει και τα πάντα, το ραντεβού του έλληνα πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, θα γίνει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απόψε το βράδυ μετά το δείπνο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Είναι μια συνάντηση στην οποία η μεν ελληνική πλευρά προσέρχεται με ψυχραιμία αλλά και με πλήρη επίγνωση της ρώσικης ρουλέτας που παίζουν ανοιχτά πια οι σκληρές φράξιες των δανειστών, οι δε ευρωπαίοι ηγέτες επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως την «τελευταία παραχώρηση» στην πολιτική διαπραγμάτευση κορυφής.

Η συζήτηση, ανεξαρτήτως των έντεχνων και σκόπιμων διαρροών που έπεσαν και πάλι κατά ριπάς το τελευταίο 24ωρο, θα εστιάσει στη νέα βελτιωμένη ελληνική αντιπρόταση που έχουν από το βράδυ της Δευτέρας στα χέρια τους οι «θεσμοί». Οι υπαναχωρήσεις της Αθήνας στα θέματα του ΦΠΑ και των πλεονασμάτων δείχνουν να κλείνουν σημαντικά μέτωπα, ωστόσο «αγκάθι» παραμένει το ασφαλιστικό και μείζον, κομβικό διακύβευμα το ζήτημα του χρέους. «Συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει λύση για το χρέος δεν πρόκειται να υπάρξει», επέμεναν χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές – με το ίδιος σθένος, ωστόσο, επέμενε και η πλευρά των δανειστών, και δη η γερμανική «συνιστώσα», ότι θέμα χρέους δεν μπαίνει σ΄αυτή τη φάση στην ατζέντα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: