14.6.15

Το θερμόμετρο στο κόκκινο...

Μίνι καύσωνα, τον πρώτο του καλοκαιριού, προβλέπουν για τις επόμενες τρεις ημέρες οι μετεωρολόγοι.

Από τους 32 βαθμούς Κελσίου, ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους...
37. 

Σε συνδυασμό με την άπνοια που θα επικρατεί σε όλη τη χώρα, η αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη, κυρίως τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Αναλυτικά: 

Σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα θα είναι 33 βαθμοί, 34 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 29 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιανατολικά θα φτάσει τα 6.

Τη Δευτέρα (15/6) αρχίζει η ζέστη να γίνεται πιο έντονη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Θα επηρεαστούν από αυτή τη ζέστη η περιοχή της Θεσσαλίας, το εσωτερικό τμήμα της ανατολικής Στερεάς, καθώς επίσης και η κεντρική Πελοπόννησος.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά μέχρι τους 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, εξασθενούν οι άνεμοι, στα 4-5 μποφόρ, και στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν τα 5-6.

Η Τρίτη (16/6) θεωρείται η πιο θερμή μέρα, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Αλλαγή του καιρού περιμένουμε από την Τετάρτη (17/6), όπου η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: