10.6.15

Δεν είναι ταμπού η αναδιάρθρωση χρέους...

Η ΕΚΤ εκπλήσσει...

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο, να υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

«Το…
θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού».

Αυτό τόνισε στη γαλλική εφημερίδα La Croix σημειώνοντας πως «το ελληνικό χρέος έχει ήδη αναδιαρθρωθεί για τις ιδιωτικές τράπεζες. Όσον αφορά τους δημόσιους πιστωτές, έχουν ήδη συμφωνήσει σε σημαντικές προσαρμογές σχετικά με την επιμήκυνση των χρόνων αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα το βάρος του ελληνικού χρέους να είναι τώρα σημαντικά χαμηλότερο από αυτό της Ιταλίας ή της Ισπανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Κερέ διερωτήθηκε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αν πρέπει να γίνουν περισσότερα, με την απάντηση να εξαρτάται, όπως είπε, από τους τελικούς όρους της συμφωνίας μεταξύ των πιστωτών και των ελληνικών αρχών.

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε: «Αρνούμαι να συζητήσω μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επειδή δεν εργαζόμαστε στο πλαίσιο αυτό. Χρηματοδοτούμε την ελληνική οικονομία και εργαζόμαστε μαζί με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλίσουμε, με τον στόχο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: