23.6.15

Εκτακτη Πολιτική Γραμματεία το απόγευμα στον ΣΥΡΙΖΑ...


Στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται πλέον η διαπραγμάτευση, με το Mέγαρο Μαξίμου να προειδοποιεί πως...
αν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθεί πιθανότατα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να επιβιβαστεί από τις Βρυξέλλες προς Αθήνα στις 11:30 σήμερα και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στο Mμέγαρο Μαξίμου καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως το ΔΝΤ θέσει και άλλα θέματα στο τραπέζι, γεγονός που ενδέχεται να καταστήσει τη συμφωνία μη πολιτικά διαχειρίσιμη. Στις Βρυξέλλες παραμένουν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Επικρατείας Νικ. Παππάς και ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το Mέγαρο Μαξίμου ανησυχεί από το κλίμα που δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς έως τώρα τρεις βουλευτές (Μητρόπουλος, Κοδέλας, Λαπαβίτσας) αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν τα μέτρα. Μέσω δε του κυβερνητικού εκπροσώπου προειδοποιεί ότι «αν μια κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών της δεν μπορεί να λειτουργήσει και πάει σε εκλογές».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που η συμφωνία εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αλλά θα υπάρξουν συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου καθώς και διευρυμένη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, γεγονός που αναμένεται να εντείνει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: