2.6.15

Η σημασία της απουσίας Τσίπρα...

...από την συνάντηση των "5" στο Βερολίνο.

-Κανείς δεν φεύγει από το Μαξίμου

-Tα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από το Βερολίνο. Στην Ελλάδα, κανένας τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει διακόψει το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τις εξελίξεις. 
-Το τιτίβισμα της Μαρίας Δεναξά για την συμφωνία.
Tι γράφουν οι "Financial Times".
  Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκλήθη στην συνάντηση του Βερολίνου μπορεί να σημαίνει μόνο, σύμφωνα με τον "Guardian", αρνητικά σενάρια για την Ελλάδα.
 Ο...
πρωθυπουργός της Ελλάδας πολλές φορές μέχρι σήμερα είχε αναφερθεί στην ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης αλλά σήμερα είναι πιθανό η πολιτική λύση που θα του προσφερθεί να μην είναι της αρεσκείας του.
Η Μαρία Δεναξά ανέφερε, μέσω Twitter, πως το προσχέδιο συμφωνίας που έστειλε η Ελλάδα στους πιστωτές, είναι 45 σελίδες.



Κανείς δεν φεύγει από το Μαξίμου


Η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα παραμένει σύσσωμη στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένοντας τις εξελίξεις και το τελεσίγραφο από το Βερολίνο.


Στην Ελλάδα είναι... Δευτέρα


Κανένας τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα δεν έχει διακόψει το πρόγραμμά του για να μεταδώσει τις εξελίξεις. Αντίθετα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Στην Ελλάδα το ΑΠΕ απλά ενημερώνει για το αυριανό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα...



Τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την Τρόικα


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times:


Το ΔΝΤ κρατάει σκληρή γραμμή εξαιτίας του εσωτερικού του κανονισμού για την δανειοδότηση κρατών και εξαιτίας των εσωτερικών πιέσεων από κάποια κράτη/μέλη που θεωρούν ότι η Αθήνα έχει ήδη αντιμετωπιστεί με προνομιακούς όρους.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να αντιμετωπιστεί ευνοϊκά η Ελλάδα επειδή θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την διατήρηση της ευρωζώνης ως σύμβολο για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η ΕΚΤ επίσης φαίνεται να επιθυμεί την διατήρηση του ενιαίου νομίσματος αλλά επιπλέον φοβάται ότι μπορεί να μειωθεί η πίστη των αγορών σε περίπτωση που υπερβεί τις αρμοδιότητές της.


πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: