25.6.15

Τζάκρη: Ομάδα λύκων οι Θεσμοί...

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗΣτην έκβαση των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές της αναφέρθηκε την Πέμπτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Μιλώντας στον... "Βήμα FM", η κυρια Τζάκρη εξέφρασε την ελπίδα «ότι ο πρωθυπουργός θα κρατήσει σοβαρή στάση και η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού».

«Κατ’ αρχήν να δούμε τη συμφωνία. Πιστεύω ότι αν υπάρξουν απώλειες, αυτές θα είναι ελάχιστες και διαχειρίσιμες. Η ελληνική πρόταση διαφέρει πάρα πολύ από τις προτάσεις που είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κι απ’ το mail Xαρδούβελη που περιείχε μέτρα 2,5-3 δις εκατ. Διαφέρει από τις προηγούμενες προτάσεις, διότι αφενός μειώνει κατά πολύ τα πρωτογενή πλεονάσματα και αφετέρου πετάει στο καλάθι των αχρήστων τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές. Δεν θα τις μείωνε κατά 2-3%, όπως γίνεται τώρα με την πρόταση που καταθέτει η κυβέρνηση, αλλά επί της ουσίας θα τις εξαφάνιζε πλήρως», σημείωσε.

Η κ. Τζάκρη σημείωσε επίσης: «Πιστεύω ο πρωθυπουργός να κρατήσει σοβαρή στάση και να μην περάσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, γιατί θα ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση».

«Έχει προκύψει μεγάλη εμπλοκή που μας κάνει πλέον περισσότερο προφανές ότι δεν μιλάμε πλέον με Θεσμούς, με την κανονική έννοια του όρου, αλλά μιλάμε για μια ομάδα λύκων», επεσήμανε ακόμη και συμπλήρωσε: «Έπραξε το καθήκον της δίνοντας καλές προτάσεις, όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, αυτός όμως ο νεοφιλελευθερισμός, μαζί με το ΔΝΤ, δεν δέχτηκαν - και βέβαια μετά από παρέμβαση και της πέμπτης φάλαγγας του εσωτερικού - (τις προτάσεις μας) και έφεραν πάλι την κατάσταση σε αδιέξοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: