26.6.15

Χαμός στη Βουλή...

...με αφορμή την κλήτευση του Γ. Στούρναρα (BINTEO)...
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας η Πρόεδρος της Βουλής, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της...
κας Κωνσταντοπούλου και βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Στουρνάρας δεν προσήλθε σήμερα στην επιτροπή ΔΕΚΟ όπου είχε κληθεί από την πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας αρνήθηκε εκ νέου  την παρουσία του στην Επιτροπή επικαλούμενος υποχρεώσεις του ως διοικητής της ΤτΕ, ενώ έθεσε εαυτόν διαθέσιμο στην Επιτροπή από τις 6 Ιουλίου και μετά.

Οι  τόνοι ανέβηκαν, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του, ενώ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος που συμφώνησε ζήτησε να διασφαλιστεί η παρουσία του στην Επιτροπή άμεσα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Συμφωνώ να έρθει χειροπόδαρα και σιδεροδέσμιος ο κ. Στουρνάρας και από πίσω ο φρούραρχος να τον μαστιγώνει», αντέτεινε με περιπαικτική διάθεση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στην εισαγωγική της τοποθέτησή η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως θεωρεί προκλητική τη στάση του κ. Στουρνάρα και ότι έχει επιχειρήσει ευθεία παρέμβαση στο πολιτικό σκηνικό υπονομευτική και όχι υποστηρικτική προς την κυβέρνηση και τα καθήκοντά του.

Η Επιτροπή αποφάσισε να σταλεί έγγραφο για να διαπιστωθούν τα κωλύματα του διοικητή της ΤτΕ και εφόσον προκύπτει ότι μπορεί να προσέλθει στην Επιτροπή πριν από τις 6 Ιουλίου, να το πράξει.
Δείτε το βίντεο εδώ...
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: