14.6.15

Την απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση...


Σαφές μήνυμα ότι την απόφαση για τη συμφωνία με τους δανειστές θα λάβει η κυβέρνηση, αποστέλλει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ προειδοποιεί τους δανειστές για τα...
όρια που διαθέτει.

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος κυρίως προς την κυβερνητική πλειοψηφία και τονίζοντας ότι η ίδια θα αναλάβει την ευθύνη του συμβιβασμού. 

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο πρωθυπουργός αποστέλλει το μήνυμα πως εκλογές θα διεξαχθούν, μόνο εάν η κυβέρνηση απολέσει τη δεδηλωμένη. 

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός, θα σηκώσουμε το βάρος, γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και τα μνημόνια της υποτέλειας», επισημαίνει, υπονοώντας πως όποια συμφωνία υπογράψει θα είναι βιώσιμη και κανείς δεν μπορεί να την καταψηφίσει.

Εξίσου σαφές, όμως, αν όχι σαφέστερο, είναι και το μήνυμα προς τους δανειστές. 

Ο πρωθυπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ρήξης, τονίζοντας πως αν η συμφωνία δεν είναι βιώσιμη, θα πει το «μεγάλο “όχι”».

Η Αθήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν προτίθεται να πει «ναι», αν δεν λάβει λύση για το χρέος. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα έχει αποστείλει πρόταση για το χρέος στους δανειστές, πρόταση που ουσιαστικά αποκαλύπτει και εξειδικεύει με τη σημερινή του συνέντευξη στη Realnews ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

Ο Γ. Βαρουφάκης, μάλιστα, προειδοποιεί πως συμφωνία χωρίς το χρέος δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Αλ. Τσίπρας θα συνεχίσει και σήμερα τις επαφές με την ηγεσία των θεσμών, πιέζοντας για την εξεύρεση λύσης. 

Παράλληλα, προετοιμάζει τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας, με πρώτες κινήσεις την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου και την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: