27.6.15

Το παρασκήνιο των πιέσεων για παραίτηση Παυλόπουλου...

Οργιο φημών, πιέσεων και σεναρίων ακόμη και για παραίτηση του Προέδρου της Δημορατίας Προκόπη Παυλόπουλου προκειμένου να αποτραπεί το δημοψήφισμα διακινείται από το πρωί μέσω διαύλων της Νέας Δημοκρατίας και...
συστημικών media - σεναρίων, ωστόσο, που διαψεύδονται κατηγορηματικά από κύκλους του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις φήμες για παραίτησή του, τονίζοντας ότι «είναι ντροπή να κυκλοφορούν τέτοια σενάρια».

Στη φημολογία παρενέβη και η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας: «Για να μην σέρνεται ο υπαινιγμός ότι θα μπορούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ακυρώσει το δημοψήφισμα να ξεκαθαρίσω πως:  Είναι θεσμικά ενήμερος και σε θεσμική επαφή μαζί μου για τη δρομολόγηση των θεσμικών και συνταγματικών διαδικασιών που έχουν ήδη εκκινήσει».

Από το πρωί, πάντως, και με ένταση στελέχη και κύκλοι κυρίως της Νέας Δημοκρατίας διακινούν επιμόνως φήμες και πιέζουν για παρέμβαση Παυλόπουλου για να μπλοκάρει το δημοψήφισμα, με ορισμένους εξ αυτών μάλιστα να υπονοούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν κι ένας από τους βασικούς αποδέκτες της δήλωσης-μηνύματος του Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά από πολυετή σιωπή, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια κάνοντας λόγο για «άφρονες επιλογές»και τασσόμενος καθαρά κατά της απόφασης για δημοψήφισμα: «Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους», δήλωσε, «επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί αργά τη νύχτα τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή - Σαμαρά, στην οποία ο νυν και ο πρώην αρχηγός της ΝΔ φέρονται να συμφώνησαν να κινηθούν από κοινού στη διαμόρφωση ευρωπαϊκού μετώπου.

Γαλάζια στελέχη συνέδεαν την κοινή αυτή στόχευση και με τον, προερχόμενο από την καραμανλική πτέρυγα, Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, μάλιστα, σχολίαζαν στους διαδρόμους της Βουλής το πρωί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του Κωνσταντίνου Καραμανλή και, ως εκ τούτου, έχει ιστορική ευθύνη να προασπιστεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που «κληροδότησε» στη χώρα ο ιδρυτής του κόμματος.

Αιχμές κατά του Προκόπη Παυλόπουλου άφησε, σε πηγαδάκι της Βουλής, και ο κονοβουλευτικός εκπρόσωπος - για σήμερα - του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια», είπε προσθέτοντας πάντως πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι φίλος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: