18.6.15

Η συνάντηση και ο ρόλος του Καραμανλή...

Η συνάντηση και ο ρόλος του ΚαραμανλήΤην πρώτη τους συνάντηση μετά από την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχουν στις...
17:30 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το θέμα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στο προεδρικό μέγαρο συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ αυτής της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί μάλιστα την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Είχαν προηγηθεί οι εισηγήσεις από την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Νικήτα Κακλαμάνη κατά την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει σε αυτή την θεσμική κίνηση προκειμένου να δώσει το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης που οδηγούν την χώρα στην χρεοκοπία.

Δεν θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν θα ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφωνεί με αυτή την άποψη η οποία έχει εκφραστεί δημόσια από βουλευτές του κόμματος του αλλά και από αρχηγούς κομμάτων της αντιπολίτευσης όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Αν δεν αλλάξει πολιτική και δεν παραδεχτεί τα λάθη του δεν υπάρχει νόημα να γίνει καμία συνάντηση» λένε τακτικοί του συνομιλητές.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επαναλάβει τη θέση του για εθνική συνεννόηση προκειμένου η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να αποφύγει την χρεοκοπία. Παράλληλα θα τονίσει πως θα πρέπει κυβέρνηση και δανειστές να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει άλλος χρόνος και η χώρα κινδυνεύει.

Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ευρωπαίους αξιωματούχους ενώ δεν αποκλείεται και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν να μεταβεί και ο ίδιος στις Βρυξέλλες.
Σταθόπουλος Σωτήρης
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: