9.6.15

Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα…

Ακόμη και στοιχήματα βάζουν στη ΝΔ, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ – δανειστών.

Η ηγετική ομάδα εκτιμά ως πιθανότερο σενάριο αυτό του…
αδιεξόδου και της ρήξης με τους εταίρους, με κάποια από τα στελέχη της μάλιστα να υπαινίσσονται ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν θα οφείλεται σε λάθη ή παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή ήδη από την επομένη της κυβερνητικής αλλαγής.

Στον αντίποδα, στελέχη της φιλελεύθερης και της καραμανλικής πτέρυγας μοιάζουν να θεωρούν ως την ισχυρότερη εκδοχή αυτή της υπογραφής μίας νέας συμφωνίας τόσο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης όσο και για την παροχή νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.Τα ίδια στελέχη, παρά την κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση Τσίπρα, εμφανίζονται με πιο μετριοπαθή προσέγγιση έναντι μίας συμφωνίας με τους εταίρους. 

Ο κ. Νικ. Δένδιας, χθες, επανέλαβε ότι επείγει μεν η υπογραφή συμφωνίας, ωστόσο σημείωσε ότι αυτή θα πρέπει να στηριχθεί επί της αρχής από τη ΝΔ (σ.σ. ακόμη κι αν καταψηφιστούν άρθρα ή εφαρμοστικοί νόμοι) καθώς, όπως είπε, «σημασία έχει να σωθεί ο τόπος κι όχι να ταπεινώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ... Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε κάθε εθνική προσπάθεια». Το ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Δένδιας εμφανίστηκε ως εκφραστής αρκετών ακόμη στελεχών της ΝΔ που φέρονται να έχουν ανάλογη προσέγγιση για τα πράγματα, επαναφέροντας το ζήτημα του μετώπου έναντι στην ηγεσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: