3.6.15

Αναμένοντας τα τελεσίγραφα...

Και ο Ντάισεμπλουμ, στη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ...
Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί στον Αλέξη Τσίπρα μια πρόταση συμφωνίας που συζητήθηκε στο Βερολίνο, χωρίς την συμμετοχή της Ελλάδας.
O... Τσίπρας θα συναντηθεί το βράδυ με τον Ζαν Κλοντ, στις Βρυξέλλες, ενώ στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Ντάισελμπλουμ. Αναμένεται τηλεφωνική συνομιλία και μεταξύ, Μέρκελ, Τσίπρα και Ολάντ, μετά την παραλαβή των εγγράφων

Ένα περίγραμμα της κατάστασης, σύμφωνα με το thepressproject:

Η Ελληνική πλευρά έχει καταθέσει στα τεχνικά κλιμάκια δικό της σχέδιο 45 σελίδων το οποίο χαρακτηρίζει «ρεαλιστικό».
Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να πληρώσει τη δόση της Παρασκευής στο ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThePressProject δεν έχει επίσης γίνει κάποιο αίτημα για τη λογιστική διευθέτηση του ζητήματος.
Όλες οι πληροφορίες από Ελλάδα και Ευρώπη συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχει χρόνος μέχρι την Παρασκευή να έχει υπάρξει τελική συμφωνία. Ωστόσο γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει μια συμφωνία για την συμφωνία.
Το επόμενο δράμα μετά τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να εξελιχθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη μετριόνται οι δυνάμεις αλλά η εικόνα θα ξεκαθαρίσει όταν θα παρουασιαστεί στην Ελλάδα το τελεσίγραφο των πιστωτών. Ανάλογα με τους βασικούς όρους -και κυρίως την αναδιάρθρωση του χρέους- θα φανεί και αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περάσει τη συμφωνία από την Ελληνική βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: