4.6.15

«Στη Γερμανία είναι πολύ λίγο γνωστά όσα συνέβησαν στην Κατοχή»...


"Στη Γερμανία είναι πολύ λίγο γνωστά όσα συνέβησαν επί της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Θα πρέπει να ασχοληθούμε με την ενθύμηση, την ιστορική μνήμη, γιατί υπάρχουν και σκοτεινές πτυχές της ιστορίας" δήλωσε, σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο...
εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τη δημιουργία Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Νεολαίας της Γερμανίας Ρολφ Στεκλ (Rolf Stockel).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραπάνω γνώση θα είναι πολύ σημαντική προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ελληνογερμανικού ιδρύματος νεολαίας, στο πρότυπο του γερμανογαλλικού και γερμανοπολωνικού ιδρύματος.

"Το ελληνογερμανικό ίδρυμα νεολαίας φιλοδοξεί να είναι το τρίτο πρότζεκτ από γερμανικής πλευράς. Θα θέλαμε με αυτό να συμβάλλουμε στη συμφιλίωση, τη διαπολιτισμική ανταλλαγή, στο να μπορέσουμε να δουλέψουμε προς την ειρήνη, την ένταξη και να χτίσουμε μαζί ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον" τόνισε ο κ. Στεκλ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της επίσκεψης γερμανικής αντιπροσωπείας στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: