23.6.15

ΣΕΤΕ: Ακατανόητη η αύξηση του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση...

ΣΕΤΕ: Ακατανόητη η αύξηση του ΦΠΑ σε διαμονή και εστίαση
Ακατανόητη χαρακτηρίζει ο ΣΕΤΕ την επιμονή των δανειστών να αυξηθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στο 23% στη διαμονή και στην εστίαση διερωτώμενος ποιος θα κερδίσει από την καταστροφή του ελληνικού τουρισμού. 
Ο...

Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων χαιρετίζει τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι «στο πλαίσιο στήριξης της κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%».

Αναφορικά με την πρωινή δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδης ότι οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%, ο ΣΕΤΕ προσθέτει: 

«Αν αυτό πραγματοποιηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%. Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το κόστος και η επιλογή του καθορίζεται πλήρως από αυτό». 

«Αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: