26.6.15

Μαριάς: Οι Γερμανοί μας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε ...

 
BINTEO...
Ο Νότης Μαριάς έθεσε εκ νέου το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία είναι ο οφειλέτης. Παράλληλα χαρακτήρισε την τρόικα «μαντρόσκυλο του...
EUROGROUP και του ECOFIN»
Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Νότης Μαριάς, τόνισε ότι το ECOFIN κάνει τα στραβά μάτια ως προς τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα για το κατοχικό δάνειο.

«Η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία είναι ο οφειλέτης. Το ECOFIN εφαρμόζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Όταν πρόκειται για τη Γερμανία και τη Γαλλία κάνει τα στραβά μάτια, δίνει συγχωροχάρτι και ανέχεται τις παραβιάσεις των κανόνων. Όταν πρόκειται για μικρές χώρες όπως η Ελλάδα τότε το ECOFIN επιβάλει σκληρά μέτρα λιτότητας και βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που φτωχοποιούν τους λαούς. Η Ελλάδα επί πέντε χρόνια βρίσκεται κάτω από τον ασφυχτικό έλεγχο και την εποπτεία της τρόικας που έχει μετατραπεί σε μαντρόσκυλο του EUROGROUP και του ECOFIN.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι ένα αντιδημοκρατικό εργαλείο με το οποίο επιβάλλεται απόλυτος έλεγχος στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών. Για να απαλλαγεί η Ελλάδα από την ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία πρέπει να εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό της τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δηλαδή τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, απαιτήσεις ληξιπρόθεσμες και έντοκες που ανέρχονται σε 162 δισ. ευρώ συν τους τόκους. Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία είναι ο οφειλέτης», ανέφερε ο κ. Μαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: