7.6.15

Φώφη, Ανδρέας και Οδυσσέας, διεκδικούν το χρίσμα...


Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Βενιζέλος: Δεν διευκολύνουμε κυβέρνηση που δεν έχει πλειοψηφία...
Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος...

στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια και με συγκινησιακή φόρτιση ομιλία του στο 10ο συνέδριο δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, όχι, όμως, και από την πολιτική.

Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την επόμενη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση θατου κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα και σήμερα αναμένεται να αποφασισθεί εάν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το μητρώο των μελών που θα ψηφίσουν.

Εν τω μεταξύ, σήμερα πέφτει η αυλαία του 10ου συνεδρίου με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7μ.μ.

Προσερχόμενοι να ψηφίσουν οι τρεις υποψήφιοι προέβησαν στις εξής δηλώσεις:

Φώφη Γεννηματά: «Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για μια νέα αρχή»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κάνει μια νέα αρχή, με νέα συλλογικότητα, με στόχο την ενότητα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Πήραμε την απόφαση, είναι μια απόφαση καθαρή. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, μετεξελίσσεται. Το συνέδριο αυτό είναι η αφετηρία για να γίνουμε ένας σύγχρονος φορέας του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Ένας χώρος μεγάλος που υπάρχει, που αυτή τη στιγμή ζητά έκφραση. Θέλουμε να εκφράσουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη που στενάζει, τη γυναίκα, τον άνεργο, τη νέα γενιά. Θέλουμε να συγκροτήσουμε μια ευρεία πλειοψηφία, ένα ρεύμα πλειοψηφικό στο χώρο της Κεντροαριστεράς που να μπορέσει να έχει μια δυναμική εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αυτή η ενότητα αυτού του χώρου μπορεί να σφυρηλατηθεί πάνω στο σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα».

Σχετικά με τις εκλογές της 14ης Ιουνίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Την επόμενη Κυριακή, καλούμε όλες τις γενιές που πορεύθηκαν μαζί μας, όλο τον κόσμο από τους κοινωνικούς χώρους, όλους τους Έλληνες που πιστεύουν ότι η Κεντροαριστερά έχει δυνατότητα, έχει ελπίδα, μπορεί να είναι χρήσιμη σ' αυτή τη χώρα, να προσέλθουν στις κάλπες να ψηφίσουν για το ΠΑΣΟΚ. Γα τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη μέρα. Η δυναμική που θα δώσουν δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο, αφορά τη νέα αρχή. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σ' αυτό τον τόπο».

Ανδρέας Λοβέρδος: Το επόμενο βήμα της παράταξης

«Είμαστε στην αρχή της επόμενης μέρας, είμαστε εδώ όλοι, και οι τρεις υποψήφιοι. Κάθε ψήφος για τον οποιονδήποτε από μας είναι ψήφος για την αναγέννηση της παράταξης, γιατί τώρα γίνεται το πρώτο επόμενο βήμα της» είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Από δω και πέρα, όπως είπα και στην ομιλία μου χθες, η παράταξη μόνο ν' ανεβαίνει μπορεί. Όλα τα κακά, όλες οι συμφορές την έχουν ήδη βρει. Τώρα αντιπολιτεύεται μ' έναν τρόπο έντιμο, καθαρό, δίκαιο, ορθολογικό, σωστό με την αλήθεια μπροστά. Οι δημαγωγοί διαψεύδονται. Κάθε μέρα ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο ότι τελικά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπήρχε τίποτα. Yπήρχαν μόνο ψέματα και δημαγωγίες με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας».

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ανατροπή των δεδομένων

Για ανατροπή των δεδομένων έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στις εκλογές που θα γίνουν την άλλη Κυριακή 14 Ιουνίου από τη βάση του κόμματος.

«Την άλλη Κυριακή ανατρέπουμε τα δεδομένα. Μετασχηματιζόμαστε για την παράταξη και τη χώρα» δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την ψηφοφορία του.


Βενιζέλος: Δεν διευκολύνουμε κυβέρνηση που δεν έχει πλειοψηφία

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεχίζει τις προειδοποιήσεις και τις επιθέσεις με αποδέκτη την κυβέρνηση Τσίπρα. 

Αναφερόμενος στη συμφωνία στην οποία ενδεχομένως θα φτάσει η Αθήνα με τους πιστωτές της, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι θέλει να βεβαιωθεί πως η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και ν' ακούσει το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση -σημειώνει- δεν πρόκειται να τη διευκολύνει. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει πως «η χώρα χρειάζεται λύση, όπως λέει ο κ. Τσίπρας... Δεν έχει απεριόριστο χρόνο. Ο χρόνος τρώγεται, χάνεται, δεν κερδίζεται» και υποστηρίζει πως «αυτή η αμέριμνη στάση της κυβέρνησης ότι 'δεν πειράζει, πέρασαν 5 μήνες, ας περάσουν 10, 15, δεν έχουμε πρόβλημα' είναι επικίνδυνη, είναι υπονομευτική για την οικονομία».

«Εμείς περιμένουμε να έρθει η συμφωνία, το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου. Δε μας έχουν ζητήσει βοήθεια στη διαπραγμάτευση. Δεν θα διευκολύνουμε μια κυβέρνηση να σταθεί, αν δεν έχει πλειοψηφία. Θέλουμε συμφωνία, ν' αξιολογήσουμε το περιεχόμενο. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι η κυβέρνηση έχει δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή και από εκεί κει και πέρα ν' ακούσουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα. Ακόμη περιμένω απάντηση του κ. Τσίπρα για το πότε είναι ο δικός του σχεδιασμός να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να περάσει στην κανονικότητα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι αν γίνουν εκλογές τώρα δεν θα χρειαστούν διερευνητικές εντολές και υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Επειδή τώρα θ' αναβιώσει πιο έντονα η ιδιότητά μου του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, έχω να παρακαλέσω τον κ. Βούτση να δει προσεκτικά την ειδική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 41 που προβλέπει τι γίνεται τον πρώτο χρόνο μετά από εκλογές. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ή αν η κυβέρνηση διατηρεί τη δεδηλωμένη, η διαδικασία του διορισμού εκλογικής κυβέρνησης είτε οικουμενικής είτε υπηρεσιακής με πρόεδρο ανωτάτου δικαστηρίου».

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: