19.6.15

Φλαμπουράρης: Η Σύνοδος Κορυφής θα είναι θετική για την Ελλάδα...

Φλαμπουράρης: Η Σύνοδος Κορυφής θα είναι θετική για την Ελλάδα   - MediaΤην εκτίμηση ότι η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε άτυπη επαφή του με το...
πρακτορείο Bloomberg.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα θα είναι θετική για την Ελλάδα. Η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, θα χρειαστεί να έχει σαφή αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων, με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Εξάλλου, σημείωσε ότι η χώρας μας δεν επεξεργάζεται Plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Επίσης,αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης  του Γιάννη Στουρνάρα, σχολίασε ότι «η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνση του κ. Γιάννη Στουρνάρα από την θέση του. Τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται»...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: