12.6.15

Ολα τα είχε, η πολυγλωσσία της... έλειπε...

ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα κερδίσουμε τη μάχη με τους δανειστές»
Οσο θα συνεχίζεται η τηλεοπτική πολυγλωσσία στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος τόσο θα εντείνεται και ο εκνευρισμός σε μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Στελέχη της Ηρώδου Αττικού εμφανίζονται...
έντονα προβληματισμένα από την οξύτητα και την ένταση του ιδιότυπου αυτού τηλεοπτικού διαλόγου που διεξάγεται μεταξύ υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κόμματος, ο οποίος δεν εκθέτει μόνο τους συμμετέχοντες, αλλά έχει αντίκτυπο στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Είναι δεδομένο ότι πειθαρχικού τύπου μέτρα δεν προβλέπονται, αλλά ακόμα και αν προβλέπονταν «εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να τα εφαρμόσουμε» λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ενώ όσοι προσπαθούν σχεδόν επί καθημερινής βάσης να «μαζέψουν τα ασυμμάζευτα» ενίοτε βρίσκονται προ αδιεξόδου.
ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα κερδίσουμε τη μάχη με τους δανειστές»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Ν. Φίλης, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να ξηλωθεί το Μνημόνιο με ένα άρθρο» και ότι «είχαμε λανθασμένη εκτίμηση, δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο» | ΕUROKINISSI
«Στα μεσαία στελέχη και στους βουλευτές ενδεχομένως να δώσεις κάποιες κατευθύνσεις τις οποίες σχεδόν πάντα ακολουθούν, αλλά στα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη τι να πεις;» αναρωτιόταν με έντονο σκεπτικισμό υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος. Πληροφορίες, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, επιμένουν ότι το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, και αναμένεται να τεθεί εκ νέου στην προσεχή συνεδρίαση του οργάνου, με αμφίβολο όμως αποτέλεσμα.

Μία από τα ίδια

Η χθεσινή ημέρα έμοιαζε με τις προηγούμενες, αφού όσοι εκτέθηκαν δημόσια δεν ξέφυγαν από το κάδρο, αν και η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ είχε ολοκληρωθεί μόλις πριν από κάποιες ώρες!

Ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα κερδίσουμε τη μάχη με τους δανειστές» αποκαλύπτοντας πως έχει υποβληθεί σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που οδηγεί τεχνικά σε κούρεμα της τάξης του 40%, όταν περίπου την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Φίλης δήλωνε ότι «δεν μπορεί να ξηλωθεί το Μνημόνιο με ένα άρθρο» και προχώρησε ένα βήμα παρακάτω υποστηρίζοντας ότι «είχαμε λανθασμένη εκτίμηση, δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο».

Εκτίμησε ακόμη πως «ό,τι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, θα είναι το καλύτερο που μπορεί να επιτύχει και θα εγκριθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία» και, τέλος, έριξε τη σπόντα προς την πρόεδρο της Βουλής ότι «θα υποταχθεί στη διαπραγμάτευση, αυτό ορίζει το Σύνταγμα».

Ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός λέγοντας ότι «κανένας δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον άλλο», επιμένοντας όμως «πως δεν κερδίσαμε κανένα πόλεμο με τους δανειστές για να επιβάλουμε τους όρους μας».

Και όλα αυτά την ώρα που οι ιστοσελίδες Iskra - Rproject, με την πρώτη να πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα και η δεύτερη στη ΔΕΑ, διοργάνωναν εκδήλωση στη Χαλκίδα με θέμα «Ούτε βήμα πίσω. Ο δρόμος για την απαλλαγή από τα μνημόνια της λιτότητας, της ανεργίας, της υποτέλειας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: