21.6.15

Υποχωρήσεις μόνο με ρύθμιση χρέους...

«Για εμάς μπορούν να γίνουν αποδεκτές κάποιες υποχωρήσεις, αλλά με την προϋπόθεση, ότι αυτές θα είναι τα ενιαία προαπαιτούμενα για το ζήτημα του χρέους και το αναπτυξιακό σχέδιο», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

«Η...
κυβέρνηση εκτιμά ως σημαντική εξέλιξη το Συμβούλιο Κορυφής τη Δευτέρα. Από την ελληνική πλευρά έχουν κατατεθεί όλα τα λεπτομερή σχέδια που απαντάνε και στο δημοσιονομικό και το τεχνικό επίπεδο. Από την αρχή όμως λέμε, ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικών οικονομικών λεπτομερειών. Έτσι η απόφαση θα πρέπει να είναι πολιτική και να ληφθεί σε κορυφαίο επίπεδο. Ήρθε η ώρα της πολιτικής Ευρώπης και των ηγετών της να αποφασίσουν, ότι θέλουν τη συνοχή, την σταθερότητα και κυρίως τη δημοκρατία» τόνισε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη KontraNews».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σε όλη την διάρκεια των συνομιλιών έχει πει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο μισθούς και συντάξεις.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση διαθέτει Σχέδιο Β με την χώρα εκτός ευρώ, είπε ότι αυτό το ερώτημα πρέπει «κανονικά να απευθύνεται στους δανειστές στην περίπτωση που εμμείνουν στις παράλογες απαιτήσεις και θελήσουν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό της Ευρώπης».

«Η κυβέρνηση μέχρι τέλους θα εργάζεται για μια συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Σε κάθε περίπτωση η βούληση του λαού θα σφραγίσει τις εξελίξεις» υπογράμμισε ο κ. Κορωνάκης.

Ερωτηθείς για την απόσταση μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και των όρων μιας συμφωνίας, είπε ότι «θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία και γι' αυτό αποδεχτήκαμε κανόνες της ευρωζώνης με τους οποίους διαφωνούμε απαιτώντας ταυτόχρονα να υπάρχει σεβασμός από την πλευρά των δανειστών στη λαϊκή εντολή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: