29.6.15

Σόου Βούλτεψη-Βρούτση, στη βουλή...

Πετάχτηκαν απ' τα έδρανα με φωνές και παραλίγο να φτάσουν μέχρι το βήμα που μιλούσε ο Λαφαζάνης (ΒΙΝΤΕΟ)...
Απίστευτες εικόνες παίζουν τα τελευταία 24ωρα στη βουλή, με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της ΝΔ.
Σήμερα, ήταν...
 η σειρα της Σοφίας Βούλτεψη και του Γιάννη Βρούτση.
Οπως διαβάζουμε στον eniko.gr:
 Ένταση επικράτησε στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την Ολομέλεια οι βουλευτές της ΝΔ, μετά από έντονο διάλογο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν μετά το τέλος της τοποθέτησης της προέδρου της βουλής για τη διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος, έδωσε τον λόγο στον Δημήτρη Στρατούλη για να εισηγηθεί επί της αρχής για το νομοσχέδιο με θέμα "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα".

Στο σημείο ζήτησε να πάρει το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης να τοποθετηθεί επί διαδικαστικού ζητήματος, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντά ότι "όσοι θέλουν το λόγο επί της διαδικασίας θα το δηλώσουν κατά τον κανονισμό και θα πάρουν το λόγο μετά".

Αυτή της η φράση προκάλεσε την αντίδραση αρκετών βουλευτών με την πρόεδρο της βουλής να ανακαλεί στην τάξη τον κ. Βρούτση και τον κ. Κοψαχείλη και να τους λέει ότι διαταράσσουν τη συζήτηση.

"Ντροπή" φώναζε ο κ. Βρούτσης.

"Στο προεδρείο απευθύνεστε όχι σε μένα" απάντησε από το βήμα της βουλής ο κ. Στρατούλης. "Επί της διαδικασίας ζητάτε από μένα το λόγο;"

Εν τω μεταξύ η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβαζε τι προβλέπει το άρθρο 77 παράγραφος 4 περί ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός της βουλής.  "Κύριε Παναγιωτόπουλε, κύριε Βρούτση, κυρία Βούλτεψη, κυριε Γρηγοράκο, κύριε Κουτσούκο υποπίπτετε σε ανάρμοστη συμπεριφορά. Σας ανακαλώ στην τάξη"

"Παραβιάζετε τον κανονισμό της δημοκρατίας. Αυτή είναι η αριστερά;" ακουγόταν να φωνάζει ο κ. Βρούτσης από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

"Επειδή απευθύνθηκαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και σε μένα και μάλιστα ο κ. Βρούτσης αναφώνησε 'αυτή είναι η αριστερά που δεν σέβεται την δημοκρατία'; Νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Όταν το κόμμα σας έχει αμφισβητεί το κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού να πει τη γνώμη του για την πρόαση των πιστωτών της χώρας για τις θρασύτατες απαιτήσεις τους να τον οδηγήσουν στην φτώχεια.  Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για δημοκρατία" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

"Είναι εντελώς αντιδημοκρατικό, προσβλητικό και ταπεινωτικό σε βάρος της Ελλάδας να παρεμβαίνουν σε μια εσωτερική δημοκρατική διαδικασία και να προσπαθούν να επιβάλουν τι θα ψηφίσει και τι όχι στο δημοψήφισμα" συνέχισε, προκαλώντας την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη.

"Θα πως και για σας. Έχω ράμματα για τη γούνα σας"

"Θα σας ανακαλέσω στην τάξη για τρίτη φορά" είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

"Ντροπή σας..." ακούστηκε να λέει εκ νέου ο κ. Βρούτσης.

"Εσάς ντροπή σας" είπε ο Δημήτρης Στρατούλης

"Σας ανακαλώ στην τάξη" επανέλαβε η πρόεδρος της βουλής και εν μέσω υψηλών τόνων οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από την αίθουσα.

"Να δείξει την εικόνα αυτή η κάμερα", είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου και απευθυνόμενη στην Δέσποινα Χαραλαμπίδου σημείωσε: "Τα πρακτικά και αυτής της συνεδρίασης και του Σαββάτου επειδη περιέχουν ακραίες κοινβουλευτικές εκφράσεις θα διαβιβαστούν στην επιτροπή δεοντολογίας της βουλής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: