11.6.15

Δεν... εγκρίνει την παράταση του προγράμματος, η "Bild"...

 Δεν... εγκρίνει την παράταση του προγράμματος η Bild - Media
Η γερμανική κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση τάσσεται κατά ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα "Bild".
Αντίθετα το υφιστάμενο πρόγραμμα μπορεί να...

παραταθεί και να διευρυνθεί με χρήματα από άλλα προγράμματα όπως τα χρήματα από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που προορίζονταν για τη διάσωση των τραπεζών αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως και να έχει, γράφει η Bild, αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Αθήνα δείξει την απαραίτητη θέληση για μεταρρυθμίσεις.

Η λαϊκίστικη εφημερίδα επικαλείται Γερμανούς αξιωματούχους οι οποίοι αναφέρουν ότι «Δεν θέλουμε να ματώσει ο γερμανικός λαός μόνο και μόνο επειδή αυτοί που κυβερνούν στην Ελλάδα δεν κάνουν τη δουλειά τους».

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αντιμετωπίζει έντονη εσωκομματική αντιπολίτευση από βουλευτές που διαφωνούν με επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αδυναμία της Αθήνας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις ενισχύει την αντιπαράθεση στο κόμμα της Μέρκελ και τη διαφωνία των βουλευτών της για την παροχή της τελευταίας δόσης προς την Ελλάδα αλλά και την περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Η εφημερίδα επικαλείται σήμερα, δηλώσεις αξιωματούχων που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και ανέφεραν ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό με μειώσεις των συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις και αλλαγές στα εργασιακά.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μόνο εάν η Ελλάδα συμφωνήσει με αυτές τις αλλαγές θα πάρει ως αντάλλαγμα τα 10,9 δισ. ευρώ και θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: