3.6.15

"Bild": «Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με όποιο κόστος»...




«Η Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα με όποιο κόστος» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της σκανδαλοθηρικής γερμανικής εφημερίδας "Bild", που αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών.
«Οι δανειστές θέλουν...

να στείλουν στην Ελλάδα έναν τελευταίο κατάλογο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Σήμερα πρόκειται να σταλεί η λίστα στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, ο Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στις Βρυξέλλες, καθώς το βράδυ πρόκειται να συναντήσει τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Έχει και ο ίδιος ‘στις αποσκευές’ του την ‘προσφορά’ εκ μέρους της Ελλάδας.

Για την καγκελάριο η διάσωση της Ελλάδας είναι κορυφαία προτεραιότητα, ισχυρίζεται η Μπιλντ, και γι’ αυτόν τον λόγο διαφωνεί έντονα και με την επικεφαλής του ΔΝΤ. Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θέλει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αν η χώρα δεν εκπληρώσει πρώτα τις δεσμεύσεις της.

Αντίθετα η καγκελάριος, είναι έτοιμη για περαιτέρω υποστήριξη. Ακόμη κι αν τελικά χρειαστεί επιπλέον κούρεμα του χρέους» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: