22.6.15

Ο Best 92.6 και πάλι στον αέρα...

Ο Best 92.6 και πάλι στον αέρα
Από χθες Κυριακή στις 11 το πρωί ο «Best 92.6» βρίσκεται και πάλι στον αέρα. Ο πάλαι ποτέ ένδοξος μουσικός ραδιοσταθμός των πτωχευμένων εκδόσεων Λυμπέρη επανήλθε στα FM μετά από...
περίπου 2,5 χρόνια απουσίας και ραδιοφωνικής σιωπής. Κι επιστρέφει ως αυτοδιαχειριζόμενος, μια και πέρασε στα χέρια των εργαζομένων του. Προς το παρόν ο σταθμός παίζει μόνο μουσική κι έτσι θα συνεχίσει για το επόμενο διάστημα μέχρι να οργανωθούν και να αρχίσουν οι εκπομπές. Γύρω στα είκοσι άτομα είναι που ενώθηκαν κι έστησαν μια εταιρεία που θα τρέχει τον ραδιοσταθμό, είκοσι πρώην εργαζόμενοι του Αντώνη Λυμπέρη που έμειναν απλήρωτοι αρχικά, άνεργοι στη συνέχεια και δεν έλαβαν ποτέ τις αποζημιώσεις τους.

Ο «Best 92.6» είναι το τρίτο εν λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο στα αθηναϊκά FM. Τα άλλα δύο είναι ο ενημερωτικός «Flash 96» και ο μουσικός «Nitro 102.5», που βγάζουν κανονικό πρόγραμμα, ο πρώτος πιο λειψό και κυρίως τα πρωινά, και ο δεύτερος πλήρες, καθημερινά, αλλά και το Σαββατοκύριακο. Και οι τρεις συχνότητες ανήκαν σε εκδότες-μάλαμα που πτώχευσαν αφήνοντας τον κόσμο που δούλευε σε αυτούς στο έλεος του Θεού.

Ο «Best 92.6», όπως ήδη είπαμε, ήταν του Αντώνη Λυμπέρη, στον οποίο ανήκε και ο «VFM 88.3», ένα ακόμα εξαφανισμένο ραδιόφωνο (κι εδώ έχουν κινηθεί οι ελάχιστοι εργαζόμενοί του για αυτοδιαχείριση). Ο «Nitro 102.5» ήταν του... βασιλιά του life style, του Πέτρου Κωστόπουλου, που όλο και σε κάποια Μύκονο τον βλέπουμε συχνά-πυκνά. Οσο για τον «Flash 96», τελευταίος του ιδιοκτήτης ήταν ο Πέτρος Κυριακίδης που καταζητείται από τη Δικαιοσύνη - σύμφωνα με πληροφορίες, το είχε σκάσει, αν θυμάστε, με αεροπλάνο για τη Λατινική Αμερική, ντυμένος παπάς.

Εκανε κι ένα καλό η προηγούμενη κυβέρνηση: ψήφισε έναν νόμο με τον οποίο πρόσφερε στους απλήρωτους εργαζόμενους ραδιοφωνικών σταθμών (μόνο ραδιοφώνων, όχι άλλων ΜΜΕ) τη δυνατότητα να παίρνουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους προχωρώντας σε αυτοδιαχείριση της συχνότητας μετά από αίτησή τους προς το ΕΣΡ. Εκτός από τα τρία αυτά ραδιόφωνα, αίτηση για αυτοδιαχείριση έχουν κάνει επίσης οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «VFM 88.3», του δημοτικού «Ξένιος 94.3» και του «Star FM 97.1» από τη Θεσσαλονίκη. Ομως για διάφορους λόγους οι τρεις αυτές αιτήσεις δεν έχουν προχωρήσει παραμένοντας στα συρτάρια του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Να ακούτε τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα (όπως αγοράζετε κι εμάς, την «Εφ.Συν.»), κάθε πόντος ακροαματικότητας είναι πολύτιμος για τα παιδιά που δουλεύουν εκεί. Μόνο η ακροαματικότητα μεταφράζεται σε διαφήμιση, άρα και σε έσοδα. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους. Αλλά να σας πω και κάτι τελευταίο; Είναι και καλά ραδιόφωνα, αξίζει να τα ακούτε έτσι κι αλλιώς.

 Δημήτρης Κανελλόπουλος


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: