22.6.15

Σταθάκης στο BBC: Ανακοίνωση για καταρχήν συμφωνία...

Σταθάκης στο BBC: Ανακοίνωση για καταρχήν συμφωνία από τη Σύνοδο Κορυφής ...από τη Σύνοδο Κορυφής...
«Σταθάκης: Η Ελλάδα σώθηκε» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του BBC που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος αναφέρει ότι είναι...
έτοιμο το περίγραμμα της συμφωνίας με τους εταίρους.

Το βρετανικό δίκτυο δημοσιεύει αποσπάσματα από συνέντευξη του έλληνα υπουργού -γνωστοποιώντας ότι θα υπάρξει σύντομα και βίντεο- με τον κ. Σταθάκη να δηλώνει ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα βγάλουν ανακοίνωση αργότερα σήμερα, στην οποία θα αναφέρουν ότι τώρα υπάρχει η βάση για επίσημη συμφωνία με την Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να απελευθερωθούν τα 7,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνουν τεχνικές εργασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πληρώσει τη δόση του 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι προτάσεις της Αθήνας περιελάμβαναν:

-νέα φορολογία για τις επιχειρήσεις,

-φορολόγηση των πλουσίων και

-κάποιες αυξήσεις του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά.



Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παραβίασε τις «κόκκινες» γραμμές της. Έτσι, δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου ή αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1% του ΑΕΠ για φέτος, 2% για του χρόνου και 3% για το 2017.

Η ανακοίνωση που θα βγει σήμερα, θα αναφέρει ότι η ελάφρυνση χρέους θα είναι στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων για τους επόμενους μήνες. 

Τέλος, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία, αλλά εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να τις ξεπεράσει...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: