23.6.15

Κίνδυνος ο λογαριασμός των 8 δισ. ευρώ να ανέβει...

ΕΥΡΩ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗΜπροστά στον κίνδυνο να αυξηθεί το επώδυνο πακέτο μέτρων ύψους 8 δισ. ευρώ που έδωσε η Αθήνα στους δανειστές βρίσκεται η κυβέρνηση.

Πλέον η χώρα βρίσκεται...
πιο κοντά σε συμφωνία από ποτέ και το επόμενο 48ωρο είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το λογαριασμό των μέτρων και οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και η ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους παραπέμπονται στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Εφόσον προκύψει συμφωνία, τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα από τη Βουλή, ενώ όλα δείχνουν ότι η συζήτηση για το χρέος πάει πίσω.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου ότι η κυβέρνηση διεκδικεί συνολική και βιώσιμη λύση και ότι οι προτάσεις που κατέθεσε προστατεύουν μισθούς, συντάξεις και τη λαϊκή οικογένεια, ενώ τα βάρη θα τα επωμισθούν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να τα επωμισθούν. Πρόσθεσε, δε, ότι «η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο των Ευρωπαίων».

Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, σήμερα και αύριο μέχρι το Eurogroup, θα είναι εξαιρετικά έντονες, ενώ η πίεση προς την Αθήνα ασφυκτική, καθώς η ελληνική πρόταση «δεν έχει όλα τα μέτρα που περιμέναμε», όπως δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και νέες προτάσεις. Στις Βρυξέλλες αναμένεται να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις σήμερα και αύριο, εκ μέρους της κυβέρνησης, οι κ. Ν. Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος, όπως και ο κ. Γ. Χουλιαράκης.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ακόμη και μετά το πακέτο των 8 δισ. ευρώ η Αθήνα βρίσκεται υπό πίεση για νέες προτάσεις...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: