4.6.15

Αναβολή για τις 8 Ιουνίου πήρε η δίκη της Χ.Α. ...

 
Ολοκληρώθηκε η σημερινή δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία αναβάλλεται για τις 8 Ιουνίου και ...
ώρα 10.30.
 Αναλυτικά τι συνέβη στη σημερινή δίκη:
Τόσο ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Γ. Κασιμάτης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης θα παραστούν εκ νέου στη δικαστική αίθουσα μεταφέροντας το αίτημα για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης.

Στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών πραγματοποιήθηκε, συγκέντρωση από τον Δήμο και φορείς του Κορυδαλλού, αλλά και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Περίπου 150 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ναζισμού και κρατώντας πανό που  γράφουν «Ισόβια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής». 

«Τι ακριβώς περιμένει ο κ Παρασκευόπουλος για να ορίσει τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κορυδαλλού, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι απεύθυναν σχετικό αίτημα», αναρωτιέται η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της, όπου κάνει λόγο για προκλήσεις των χρυσαυγιτών κατηγορουμένων σε βάρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με φορείς του Κορυδαλλού είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο υπουργός ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέας αίθουσας στο Εφετείο που θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη 2015

Δυο επιστολές προς τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου των Εφετών Δημήτρη Μόκα και την αστυνομία,απέστειλε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, στις οποίες ανέφερε την ακαταλληλότητα του χώρου και ζητούσε την μετακίνηση σε άλλη αίθουσα, λόγω του περιστατικού με την προσπάθεια εισβολής των «Πυρήνων».  «Για ό,τι θέλετε να καταθέσετε σχετικά με την αίθουσα θα απευθύνεστε πλέον στον πρόεδρο της τριμελούς κ. Μόκα» τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Οι συνεδριάσεις αναγκαστικά θα συμπίπτουν με τους «Πυρήνες», ανέφερε η Μαρία Λεπενιώτη, διαφορετικά θα έπρεπε «να δικάζουμε μία φορά το μήνα ή τον ενάμιση μήνα» σημείωσε. «Τον Σεπτέμβρη αν είναι έτοιμη η αίθουσα που υποσχέθηκε ο κ. Υπουργός θα μεταφερθούμε. Ως τότε, θα παραμείνουμε εδώ» κατέληξε.

Απορρίφθηκε το αίτημα για αλλαγή των προσωρινών μέτρων κράτησης κατηγορουμένων.

Ο εισαγγελέας απέρριψε αιτήματα αλλαγής προσωρινών μέτρων κράτησης Ζαρουλια, Μιχαλολιάκου, Κουκούτση και αλλαγής περιοριστικών όρων Μ. Αρβανίτη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης καταθέτουν ενστάσεις ως προς τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

Την άρση  του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση ομιλιών σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Μιχάλης Αρβανίτης κατά  τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.

Ο βουλευτής της ΧΑ υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν προβλέπεται από την ποινική δικονομικά και ότι είναι αντισυνταγματική.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο για την περίπτωση του Γιώργου Ρουπάκια ο όποιος, όπως είπε, έπρεπε να δικαστεί από μικτό ορκωτό δικαστήριο αλλά -πρόσθεσε-  "κατόπιν εντολής της τότε εξουσίας αποδόθηκε συνολική ευθύνη".

Η συνεδρίαση του Δικαστηρίου συνεχίστηκε με την υποβολή ενστάσεων για την νομιμότητα της πολιτικής αγωγής από τους συνηγόρους της υπεράσπισης.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: