26.6.15

50-50 οι πιθανότητες συμφωνίας για την Ελλάδα...

Σόιμπλε: Στο 50% οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα
Ο Σόιμπλε... φτιάχνει (ξανά) κλίμα, μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup. 

-Εκπρόσωπος Γερμανού ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικά γενναιόδωρη η πρόταση των δανειστών...
Η 30ή Ιουνίου είναι 30ή Ιουνίου και όχι η πρώτη Ιουλίου,  διεμήνυσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην προθεσμία που έχει δοθεί στην Ελλάδα, προκειμένου να...
καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές του.

Μια ημέρα έπειτα από το κρίσιμο Eurogroup για την χώρα μας το οποίο, μάλιστα, φέρεται να τερματίστηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ίδιος χαρακτήρισε «χαλαρές» τις προτάσεις των θεσμών, ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι οι ηγέτες και οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο για μια βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας.


Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ,  η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά τα πλεονεκτήματα της παραμονής της χώρας στο ευρώ και όπως υπογράμμισε, αν χαθεί η εμπιστοσύνη στην ΟΝΕ, ρισκάρουμε πολλά περισσότερα.


«Αν δεν βρεθεί τώρα λύση, η κατάσταση θα χειροτερέψει αργότερα», είπε ο Σόιμπλε.


Μεταξύ άλλων, πάντως, αναφέρθηκε στις ελληνικές προτάσεις, λέγοντας πως δεν βασίζονται σε περικοπές, αλλά μόνο σε αυξήσεις φόρων, ενώ υπογράμμισε ότι όπως η ελληνική κυβέρνηση,και η δική του εκλέχθηκε δημοκρατικά.



Εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικά γενναιόδωρη η πρόταση των δανειστών 
Το Βερολίνο συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ελληνική κυβέρνηση. Ο Μ. Γέγκερ πέταξε για μια ακόμη φορά το μπαλάκι προς την ελληνική πλευρά, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά γενναιόδωρη» την πρόταση προς την Αθήνα.

«Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι δανειστές έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: