23.6.15

«Η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί πριν από τις 30 Ιουνίου»...

Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την πρόταση που κατέθεσε, δήλωσε το πρωί στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι σίγουρα η ελληνική πρόταση δεν είναι...
η μεταρρύθμιση που θα προωθούσε η κυβέρνηση κάτω από άλλες συνθήκες, αλλά ο προσανατολισμός αυτών των μέτρων και η αναδιανομή των βαρών που επιχειρεί είναι μεγάλη και γι' αυτό θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη ώστε να μην περάσουν παράλογες απαιτήσεις.

Στο ερώτημα αν πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση μπορεί να εμπλουτιστεί με νέα μέτρα ως αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκούνται, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε: «Οι πιέσεις που δεχόμαστε είναι μεγάλες, όμως αυτό για το οποίο θα μπορούσα να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό -και δεν το λέω για να προετοιμάσω τον κόσμο για μέτρα- είναι ότι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα από αυτά τα οποία περιλαμβάνει η πρόταση».

«Μπορεί να γίνουνε διευθετήσεις σε μια σειρά από ζητήματα, μπορεί να υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές, μπορεί να υπάρχουν αποσαφηνίσεις, όμως στην ουσία τους άλλα μέτρα δεν υπάρχει δυνατότητα και δεν υπάρχει περίπτωση να τα εφαρμόσουμε», πρόσθεσε.

«Συμφωνία εντός της εβδομάδας»

Στο ερώτημα πότε θα υπάρξει συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Πρέπει να έχουμε συμφωνία εντός της εβδομάδας και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε σχέση με αυτό. Το επόμενο 48ωρο είναι σημαντικό ώστε να έχουμε τη συμφωνία»

«Ξέρετε ότι έχουμε τη σύνοδο κορυφής, υπάρχει και το Eurogroup. Eπειδή υπάρχει αύριο το Eurogroup, η σημερινή μέρα είναι καθοριστική», ανέφερε και τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί πριν από τις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: