2.6.15

"Βόμβα" Φίλη: Κάλπες αν δεν ψηφίσουν 12 βουλευτές...

Βόμβα Φίλη: Κάλπες αν δεν ψηφίσουν 12 βουλευτές
Επιμένει η κυβέρνηση πως εάν τυχόν συμφωνία δεν ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα προσφύγει σε κάλπες, αφού θα...
έχει χάσει τη δεδηλωμένη, όπως και -επί της ουσίας- ότι στη σχετική ψηφοφορία θα ισχύσει η κομματική πειθαρχία.

Ερωτώμενος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για το εάν θα ισχύσει η κομματική πειθαρχία, αλλά και αν είναι δυνατόν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να ρίξουν» την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τονίζει στο Real.gr:

«Θα ψηφίσουμε στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Η μειοψηφία θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Σε μας η πειθαρχία είναι συνειδητή και δεν επιβάλλεται από τον αρχηγό. Άλλωστε, τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης τα επεξεργάζεται και τα επιδιώκει το μνημονιακό μπλοκ, οι μνημονιακές δυνάμεις, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο».

«Εάν 12 βουλευτές της πλειοψηφίας δεν ψηφίσουν, πάμε σε κάλπες»

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, δεν θα «παίξει» με την επικύρωση της συμφωνίας -και με την πολιτική στροφή που θα σηματοδοτεί η εξέλιξη αυτή- και με την έννοια αυτή, και την κομματική πειθαρχία θα επιβάλλει (ευθέως ή συγκαλυμμένα) και στις κάλπες θα προσφύγει, αν κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπάρξει.

«Είναι σαφές πως εάν 12 βουλευτές δεν ψηφίσουν τη συμφωνία και η δύναμη της κυβέρνησης είναι 150, θα υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Real.gr ο Ν. Φίλης...
Σκουρής Βασίλης
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: