20.5.15

Βαρουφάκης: Παραποίησαν τις δηλώσεις μου για τον Σόιμπλε...

Ο Βαρουφάκης τουιτάρει για τον Σόιμπλε, αντί να ασχολείται με την συμφωνία!
Για παραποίηση των απαντήσεών του κάνει λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης που παραθέτει το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του στην Zeit, στα Αγγλικά, στο...
προσωπικό του Blog.

«Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, μου έκανε τρεις ερωτήσεις για τον κ. Σόιμπλε. Τους τίμησα με τις απαντήσεις που ακολουθούν. (Όπως ήταν αναμενόμενο, ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αποφάσισαν να τις στρεβλώσουν. Έτσι είναι η ζωή αυτές τις μέρες ...) αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.





Το κείμενο της εφημερίδας Die Zeit:

Λάθος καταλογίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον Γερμανό ομόλογό του, σε ό,τι αφορά την ανάλυσή του για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Ο Σόιμπλε προβάλλει στον ελληνικό λαό τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις εξομοιώνοντάς τους, λες και αντανακλούν τον χαρακτήρα όλων των Ελλήνων» είπε ο κ. Βαρουφάκης στην Zeit, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις συνομιλίες του με τον Γερμανό πολιτικό, απάντησε:

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε μεταξύ μας σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, στο οποίο τα επιχειρήματα μετρούν περισσότερο από την πολιτική εξουσία» και η Zeit συνεχίζει:

«Κοντολογίς, ο Σόιμπλε έχει αντικαταστήσει τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία» εξηγεί η εφημερίδα.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών καταλογίζει στον Σόιμπλε ότι «δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο και ωφέλιμο θα ήταν για την βόρεια Ευρώπη να επιτύχει μια συμφωνία με μια κίνηση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: