25.5.15

Συνάντηση των G7 με επίκεντρο την Ελλάδα ...


Η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των G7 που θα διεξαχθεί στην Δρέσδη στις 27-29 Μαΐου.

Η Ομάδα των 7 (G7) αποτελείται από τους...
υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των 7 μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία) και στις συνεδριάσεις της μετέχουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Έτσι, στη συνάντηση μετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η συνάντηση των G7, δεν αναμένεται να πλεύσει σε ήσυχα νερά, όπως αναφέρει το Bloomberg. Είναι βέβαιο, αναφέρει το ρεπορτάζ, πως ο Σόιμπλε θα βρεθεί αντιμέτωπος με το μπλοκ των χωρών που ζητούν περισσότερη χαλάρωση και ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο Σόιμπλε άφησε, ήδη, να διαφανεί η θέση του όταν μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Saechsische Zeitung τόνισε πως οι υποστηρικτές αυτές της πλευράς πρέπει να καταλάβουν πως η περικοπή των δημόσιων δαπανών ενισχύει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Η ατζέντα της τρέχουσας συνόδου θα εστιάσει στις δημοσιονομικές πολιτικές και στα μέτρα τόνωσης της παγκόσμιας ζήτησης, ωστόσο συζήτηση θα γίνει και για τους κινδύνους από ένα πιθανό Grexit. Όπως αποκάλυψε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Δρέσδη θα συζητηθεί και το ελληνικό θέμα χωρίς να αναζητηθούν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: