23.5.15

Eκανε το νταμπλ ο Ολυμπιακός...

Αυτό είναι σωστό, Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό!Σήκωσε το 27ο Κύπελλο, νικώντας την Ξάνθη με 3-1.
Δείτε τα γκολ...
 Έκαναν το... καθήκον τους οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και νίκησαν την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 3-1. Με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν για 17η φορά στην ιστορία τους το νταμπλ, ενώ...

σήκωσαν το 27ο Κύπελλο!

Με τον Θρύλο να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα απέναντι στην Ξάνθη και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης να κάνει ό,τι θέλει τους ακρίτες και το σφύριγμα της λήξης σίγουρα ήταν... ανακουφιστικό για τους παίκτες της Ξάνθης!

ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ... ΤΕΛΟΣ «ΧΤΥΠΑΕΙ» Ο ΧΑΡΑ

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του τελικού δεν μπήκε καλά και η Ξάνθη προσπάθησε αυτό να το εκμεταλλευτεί. Με τους Ακρίτες να πιέζουν τους «ερυθρόλευκους» και στην αρχή είχαν μάλιστα τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ, το οποίο όμως κανένα απ’ αυτά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα την άμυνα του Ολυμπιακού.

Όσο περνούσε η ώρα όμως οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να... πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και έπαιρναν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Με τον Φουστέρ στο 23’ να έχει μία καλή ευκαιρία για τον Θρύλο, όταν δοκίμασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης με το αριστερό και η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Ενώ τρία λεπτά μετά απείλησε η Ξάνθη, σε σουτ του Κλέιτον το οποίο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρομπέρτο!

Στο 36’ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά τα καρέ του Κυριακίδη, όταν ο Μαζουακού έστρωσε την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ με τον Τσόρι να κάνει το σουτ, το οποίο όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Και επτά λεπτά μετά η Ξάνθη είχε μία καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Σολτάνι που κατέληξε άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα κατευθυνθούν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0, ο Χάρα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη για το πρώτο ημίχρονο! Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπέρτος έκανε λάθος γύρισμα με το στήθος στον Κυριακίδη, με τον Χάρα να κυνηγάει την φάση και να δικαιώνεται αφού έκλεψε την μπάλα και με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τον Θρύλο! Και έτσι ο Χάρα όπως και με την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις του αγώνα στο ΟΑΚΑ, έτσι και στον τελικό με την Ξάνθη επίσης στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ημίχρονο σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΤΗΝ... ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 3-1 ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ένα εντελώς διαφορετικό ξεκίνημα απ’ ότι στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας. Με συνέπεια η Ξάνθη να μην μπορεί καν να φτάσει στα καρέ του Ρομπέρτο, ενώ όσο περνούσε η ώρα κλεινόταν και στα καρέ της με τις επιθετικές εμπνεύσεις του Θρύλου!

Και έτσι δεν άργησε να έρθει το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Το οποίο έγινε με έναν εκπληκτικό τρόπο, αφού όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζε την απόδοσή του και ο Τσόρι! Ο Αργεντινός μέσος του Θρύλου πήρε την μπάλα από τα αριστερά της μεσαίας γραμμής, πέρασε σαν... σταματημένους τους Μπέρτο και Παπαστεριανό, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με εκπληκτικό πλασέ μπροστά στον Γούτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη!

Μετά το 2-0 η Ξάνθη δεν υπήρχε στο ματς και ο Ολυμπιακός έβγαινε συνεχώς στην επίθεση. Και το 3-0 έγινε στο 80’, με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο οποίος είχε περάσει στο 65’ στο ματς και μέσα σε ένα τέταρτο ήταν αυτός που «έγραψε» το 3-0!

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε σημειώσει εύκολα και ένα τέταρτο γκολ με δύο συνεχόμενες ευκαιρίες του Μήτρογλου, κάτι όμως το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε. Αντιθέτως η Ξάνθη το μόνο που κατάφερε σε αντεπίθεσή της να μειώσει σε 3-1 με τον Καπετάνο στο 87’.

Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το τέλος, αν και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη με τις ευκαιρίες που είχε ο Ολυμπιακός, αλλά κα με το 3-1 ο Θρύλος στέφθηκε Κυπελλούχος και λίγες ημέρες μετά τη φιέστα του πρωταθλήματος, σήκωσε στο ΟΑΚΑ και το Κύπελλο!

Διαιτητής του ματς ήταν ο Κουκουλάκης (Ηρακλείου), με βοηθούς τους Αρκίβο (Αθηνών), Αλεξέα (Μεσσηνίας) και πρόσθετους βοηθούς τους Σπάθα (Πειραιά), Παππάς (Αθηνών). Να σημειωθεί πως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο Μποτία αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς και αποβλήθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (79’ Μήτρογλου), Χάρα, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Σιόβας (84’ Κασάμι), Μαζουακού, Σαλίνο, Ντοσεβί.


ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Σολτάνι Λουσέρο, Ομπόντο (79’ Βάλτερ), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Κλέιτον, Γούτας, Καρυπίδης.

Δείτε τα Βιντεο:






gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: