7.5.15

Κεντρικό πρόσωπο στις εκδηλώσεις του Die Linke ο Μ. Γλέζος...

Η περιοδεία του Μανώλη Γλέζου σε πόλεις της Γερμανίας, με στόχο την ενημέρωση των Γερμανών για τις οφειλές της χώρας τους προς την Ελλάδα από την...
εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα στο Βερολίνο. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σήμερα και αύριο το κεντρικό πρόσωπο στις εκδηλώσεις της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) για την 70ή επέτειο από το τέλος του ναζισμού.

Απόψε το βράδυ ο Μανώλης Γλέζος θα περάσει το κατώφλι του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Αριστερά, με την συμμετοχή του ιδρυτή της, Όσκαρ Λαφοντέν, επιζώντων του Πολέμου και αξιωματούχων από την Ρωσία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ «Το πνεύμα του ‘45» του Κεν Λόουτς. 

Ο Έλληνας αγωνιστής, τόσο κατά την πρώτη του συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα του Βερολίνου όσο και με γερμανούς δημοσιογράφους τόνισε επανειλημμένα ότι το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας δεν αποτελεί διμερή διαφορά, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί τον γερμανικό λαό υπεύθυνο για τα εγκλήματα των ναζί. 

Επισήμανε ωστόσο ότι το πρόβλημα θα λυθεί εάν Ελλάδα και Γερμανία υπογράψουν Συνθήκη Ειρήνης και κάλεσε τους Γερμανούς να ασκήσουν πίεση προς την κυβέρνησή τους προκειμένου να κάνει το χρέος της. Από τους Έλληνες της Γερμανίας ζήτησε να στηρίξουν την προσπάθεια ενημερώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: