11.5.15

Νέο… bullying από Σόιμπλε και Eurogroup...

...για το πλεόνασμα...
Δεκαπέντε ημέρες μετά το πολιτικό bullying της Λετονίας, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάθεται ξανά στο τραπέζι ενός ακόμη Eurogroup "καθοριστικής" έως "δραματικής" σημασίας. Στην πραγματικότητα όμως...
ούτε αυτό θα είναι το τελευταίο Eurogroup της ελληνικής κρίσης, ούτε πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε "δραματική" απόφαση και ανατροπή σήμερα στις Βρυξέλλες.


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, από Αθήνα και Βρυξέλλες, εκείνο που αναμένεται στο σημερινό Eurogroup είναι μια, "χαμηλότονη", κατά κοινοτικούς παράγοντες, 'δήλωση προόδου" που θα δώσει μια χρηματοδοτική ανάσα στην Ελλάδα – ανάσα, η οποία μεταφράζεται σε μια απόφαση της ΕΚΤ στη μεθαυριανή της συνεδρίαση για ομαλή παράταση της χρηματοδότησης μέσω ELA, χωρίς haircut των ελληνικών ομολόγων. 

Κατά τον ίδιο τρόπο, ουδέν δραματικό αναμένεται και αύριο, 12 Μαΐου: Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα θα αποπληρώσει κανονικά την δόση των 760 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από εκεί και πέρα όλο το βάρος στη – δύσκολη – διαπραγμάτευση θα πέσει στο επόμενο 20ήμερο προκειμένου να υπάρξει συμφωνία έως τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: