1.5.15

Bloomberg: Προχωράνε οι ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων...

Bloomberg: Προχωράνει οι ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων  Σε ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο Έλληνες αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΤΑΙΠΕΔ θα...
στείλει την Τετάρτη μια αναθεωρημένη προσφορά στους επενδυτές συμπεριλαμβανομένης της Cosco, για τον ΟΛΠ.

Άλλες πληροφορίες που μεταδίδει η Wall Street Journal αναφέρουν ότι προσφορές για τον ΟΛΠ θα καταθέσουν η Cosco και η Maersk. Όπως γράφει η εφημερίδα η ελληνική πλευρά θα πωλήσει το 51% των μετοχών και όχι το 67,7% που σχεδίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg το ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται ικανοποιημένο με την συμφωνία του 1,2 δισ. ευρώ για την εκμίσθωση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε μία κοινοπραξία με επικεφαλής τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport και αναμένει την ολοκλήρωση της πώλησης εντός του μήνα, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το Bloomberg δείχνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαταλείπει την υπόσχεσή προς τους ψηφοφόρους της ότι θα εμποδίσει τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις εν μέσω προσπαθειών για την εξασφάλιση περαιτέρω χρηματοδότησης από τους διεθνείς πιστωτές.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με το πρακτορείο, επίσης σχεδιάζει να πουλήσει το 49% της ΔΕΣΦΑ στην Socar, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, αντί του 69% που προγραμματιζόταν αρχικά, δήλωσαν οι πηγές.

Αρχικά είχαν δεχθεί μια πρόταση για την αγορά του 100% της εταιρείας από τη Socar, αλλά η συμφωνία αναβλήθηκε τον Απρίλιο, ύστερα από έρευνα της Κομισιόν.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Ελλάδα τώρα εξετάζει πώς να προχωρήσει με τις μελλοντικές συμφωνίες ιδιωτικοποίησης, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης μεγάλων και μικρών ποσοστών συμμετοχής σε assets, αντί της οριστικής πώλησης αυτών, τόνισαν οι πηγές...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: