9.5.15

Γκάλοπ: Μην παραβιάζετε τις «κόκκινες γραμμές»...

Kάμψη στη θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης, μειωμένες σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες, έντονος προβληματισμός και επιμονή στις «κόκκινες γραμμές» είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Πανελλαδικής Πολιτικής Έρευνας Μαΐου της Marc για την...
"Εφημερίδα των Συντακτών".
 «Θετικά και μάλλον θετικά» απαντά για την κυβέρνηση το 53,2% έναντι 83,6% τον Φεβρουάριο. Η κάμψη αυτή καταγράφεται και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς το 47,6% εκτιμά ότι η κυβέρνηση τα πηγαίνει χειρότερα απ’ ότι προσδοκούσε, ποσοστό που ένα μήνα μετά τις εκλογές βρισκόταν μόλις στο 6,8%.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές το 54,2% εξακολουθεί να θεωρεί ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή μάλλον σωστό τρόπο, ποσοστό που τον Φεβρουάριο ανερχόταν στο 81,5%.

Το ερώτημα «συμβιβασμός ή ρήξη» φαίνεται να διχάζει εσωτερικά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπέρ του πρώτου τάσσεται το 45,3% και υπέρ της δεύτερης το 47,6%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα 15,2 μονάδων στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με τη ΝΔ τη στιγμή που η αντιπολίτευση στο σύνολό της δεν φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.  Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,2%, η ΝΔ 21%, το Ποτάμι 6,7%, η Χρυσή Αυγή 5,4 %, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, το ΠΑΣΟΚ 3,1%, ενώ στο 12% κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: