15.5.15

Αμετανόητοι...

Πολλές λέξεις αποδίδονται στους δοσίλογους της Νέας Δημοπρασίας. "Αλαζόνες, ανίκανοι...
ανήθικοι, ανόητοι..." κι αυτά μόνο όσον αφορά τις λέξεις που αρχίζουν από Άλφα. Μια από αυτές το "Αμετανόητοι" είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική.

Ο Σαμαράς βρίσκεται σε πανικό. Ησύχασε λίγο μετά την πανωλεθρία των εκλογών, όπου η ΝΔ έδωσε "ρέστα" κι έχασε πανηγυρικά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το "χοντρό λάθος" της εκλογής του Προκόπη για Πρόεδρο της Δημοπρασίας.

Καταλαβαίνει όμως πως, όσο περνά ο καιρός κι η "αριστερή παρένθεση" δεν έρχεται, ο ίδιος γίνεται ξανά στόχος των δελφίνων, που δε θέλουν να την πατήσουν όπως στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ το οποίο άφησε το Βενιζέλο να το παρασύρει στο βυθό μαζί με τα γερμένα υποβρύχια.
Φυσικά αγνοούν ότι η ΝΔ δεν έχει μόνο ένα βαρίδι το Σαμαρά, αλλά και όλους όσους ψήφισαν το Μνημόνιο. Όπως ακριβώς το ΠΑΣΟΚ δεν είχε μόνο πρόβλημα την εγωιστική και προκλητικότατη συμπεριφορά του Βενιζέλου.

Ο Σαμαράς λοιπόν ετοιμάζεται να εφαρμόσει αυτό που πάντα προσπαθεί να κάνει, όταν στριμώχνεται: Την ακροδεξιά ρητορεία, που είναι η μουσική η οποία συνοδεύει το κουτόχορτο με το οποίο ταΐζει τα γαλάζια γίδια.

Θα κάνει σκληρές φραστικές επιθέσεις μπας και στρέψει την προσοχή των λιγοστών μηρυκαστικών του αλλού. Βέβαια στην πράξη δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Έχει ψηφίσει Μνημόνιο και το πρώτο μεγάλο δίλημμα είναι, αν θα ψηφίσει ένα "Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ". Ο ίδιος θα ήθελε να μην το ψηφίσει κάνοντας μια τούμπα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει πως τάχα είναι χειρότερο το Μνημόνιο του Αλέξη από το δικό του.

Το δικό του όμως προέβλεπε μείωση συντάξεων 30% τουλάχιστο, διπλασιασμό ΦΠΑ, περαιτέρω απολύσεις, νέα χαράτσια κοκ. Θα έχει λοιπόν πρόβλημα με τα ίδια τα αφεντικά του, τους τοκογλύφους, αν δεν το κάνει. Η Ντόρα συμπεριφέρεται σαν το καλό κουτάβι, "που κάνει χαρούλες" όταν βλέπει κόκκαλα εργαζομένων. Λέει δηλαδή πως θα ψηφίσει όποια συμφωνία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και για κακή τύχη του Σαμαρά δεν είναι η μόνη. Αν όμως ψηφίσει η ΝΔ το νέο Μνημόνιο, έστω και πιο λάιτ, τότε θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα ύπαρξης στο άμεσο μέλλον. Θα γίνει τζάμπα τσόντα στον ΣΥΡΙΖΑ! πράγμα που είχαμε πει ως πιθανό προεκλογικά.

Νομίζω πως μάλλον θα επιλέξει το "παρόν" ή μια αποχή λόγω μιας αφορμής μια μεσοβέζικη δηλαδή λύση με την απαραίτητη ρητορεία φυσικά, ότι μ' αυτούς τάχα "θα ήταν καλύτερα". Χωρίς να αποκλείω καμιά πιθανότητα. Αν ήταν ματς θα πρότεινα 1-Χ-2. Ότι όμως και να κάνει, ο κόσμος δεν ξεχνά το φασισμό, την καταστολή, τη φτώχεια και την εφαρμογή της πιο απάνθρωπης πολιτικής εκλεγμένης κυβέρνησης.

Η γνώμη μας για τα Μνημόνια είναι γνωστή: Είτε γαλάζια, είτε πορτοκαλί, όλα θα οδηγήσουν σε σκληρότερα μέτρα αργά ή γρήγορα κι όλα έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων και τη συνέχιση της αδικίας.

Εντούτοις η προκλητική δήλωση του Σαμαρά να απαιτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσει συγνώμη δείχνει ένα πολύ επικίνδυνο αμετανόητο "πολιτικό εγκληματία". Το να κάνεις λάθη στην πολιτική έχει τραγικές συνέπειες χειρότερες κι από έγκλημα. Το να υπερασπίζεται όμως την καβαλιστική πολιτική που εφάρμοσε κατ' εντολή των πλουσίων αρπακτικών είναι ότι χειρότερο. Ο ίδιος ο Σαμαράς μας οφείλει όχι απλά συγνώμη αλλά αυτομαστίγωση και μετά χαρακίρι, για τα δεινά που μας προκάλεσε.

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ πράγματι θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από μας αλλά όχι φυσικά όπως την εννοεί ο Σαμαράς. Υπάρχει ακόμα χρόνος (αν κι όχι πολύς) να φύγουμε από την παγίδα που έστησε η ΕΕ και το ΔΝΤ...
πηγή tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: