19.5.15

Α’ Αθήνας: "Έσπασε" η προεδρική πλειοψηφία...

tsiprasΜε προβληματισμό παρακολουθεί το Μαξίμου και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τις ανακατατάξεις στο εσωκομματικό επίπεδο.

Προχθές ολοκληρώθηκαν οι...
αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στην Νομαρχιακή Α’ Αθήνας –που παραδοσιακά αποτελεί μια μεγάλη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ- και τα νέα για την κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου καλά –τουλάχιστον σε εσωκομματικό επίπεδο. Αυτό διότι η «προεδρική» πλειοψηφία, που ως τώρα απαρτιζόταν από την «Αριστερή Ενότητα» και την τάση των «μετριοπαθών» και «ρεαλιστών» «Πλατφόρμα 2010» χωρίστηκε σε… τρία κομμάτια, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε δεύτερη δύναμη η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Συγκεκριμένα, η «Αριστερή Ενότητα» κατέβηκε για πρώτη φορά με δύο ψηφοδέλτια, την «Πρωτοβουλία των 53+», που στο παρελθόν είχε κρατήσει αποστάσεις από συγκεκριμένες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και την «Ενωτική Κίνηση». Έτσι, τα «προεδρικά» ψηφοδέλτια ήταν τρία: «Πρωτοβουλία των 53+», «Ενωτική Κϊνηση» και «Πλατφόρμα 2010». Η «Πρωτοβουλία των 53+» αναδείχθηκε οριακά πρώτη, δεύτερη ήταν η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Τρίτη η «Ενωτική Κίνηση» και τέταρτη, με ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από 12% η «Πλατφόρμα 2010».

Σημειωτέον ότι οι… «ανθεκτικοί» προεδρικοί, δηλαδή η «Ενωτική Κίνηση» και η «ρεαλιστική» «Πλατφόρμα 2010» είχαν προσπαθήσει να συγκροτήσουν μία συμμαχία, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν για τους… κλασικούς λόγους: προσωπικές στρατηγικές που φαίνεται να χρεώνονται στους «προεδρικούς».
Και κάπως έτσι, οι «λαφαζανικοί» από εσωκομματική μειοψηφία έχουν γίνει δεύτερη δύναμη και η συνέχεια προδιαγράφεται… θερμή και έντονη...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: