19.5.15

Κομισιόν: Η συμφωνία είναι ορατή...

Κομισιόν: Η συμφωνία είναι ορατή...
Ωστόσο, το χάσμα παραμένει σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης...
«Συνεχίζονται οι εργασίες και οι επαφές των εκπροσώπων των θεσμών και των ελληνικών αρχών, προκειμένου να βρεθεί συνολική συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του...

προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι αναμένεται συμφωνία με τις ελληνικές αρχές περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε πως η δήλωσή του βασίζεται στο γεγονός ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς.

«Η συμφωνία είναι ορατή στον ορίζοντα», πρόσθεσε ο Μ. Σχοινάς, εξηγώντας, ωστόσο, ότι το χάσμα παραμένει σε κάποια ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.


Επανέλαβε ότι η πρόοδος που σημειώνεται είναι αργή και υπογράμμισε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται νυχθημερόν, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική συμφωνία, επί τη βάσει της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μια συμφωνία, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, θα είναι «προς όφελος της σταθερότητας και της ακεραιότητας της ευρωζώνης».


Τέλος, ο Μ. Σχοινάς επανέλαβε ότι η Επιτροπή «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» το σχέδιο για συμφωνία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που διέρρευσε χθες στα ΜΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: