12.5.15

Τρίτη συνεδρίαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής...


-"Ηχηρή" είναι  και σήμερα η απουσία από τα εδώλια των κατηγορουμένων του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών της Χ.Α. (Νέες ΦΩΤΟ). 
-Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων του, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στις 08:30 το πρωί έφτασαν στον Κορυδαλλό τόσο οι γονείς του Παύλου Φύσσα όσο και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία...
ζήτησε να υπάρξει άμεση νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής και των μαρτύρων έτσι ώστε να ξεκινήσει η δίκη.
H διαδικασία ξεκίνησε στις 9:08. Παρόντες μόνο 28 κατηγορούμενοι από τους 69. Αρβανίτης, Κουκούτσης, Ζησιμοπουλος, Μπούκουρας, Ρουπακιάς μεταξύ των παριστάμενων.

Δίκη ΧΑ: Απόντες οι 40 από τους 69 κατηγορούμενους
"Ηχηρή" είναι  και σήμερα η απουσία από τα εδώλια των κατηγορουμένων του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών της Χ.Α.,  βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Στις 9.30 ξεκίνησε η απαγγελία κατηγοριών στους κατηγορουμένους.

Παράσταση πολιτική αγωγής

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, μέσω των συνηγόρων του, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας τυπική αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 44 ευρώ- από τον καθένα- με επιφύλαξη από τον Γιώργο Ρουπακιά που φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και από τους συγκατηγορουμένων του που φέρονται να εμπλέκονται στο έγκλημα. Επίσης, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής αλλά και κατά των πρώην και νυν βουλευτών οι οποίοι φέρονται να διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα εξήγησαν στο δικαστήριο γιατί στρέφονται και κατά των πολιτικών προσώπων, σημειώνοντας ότι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση που είχε την ευθύνη για όλες τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ μεταξύ αυτών και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την ίδια ακριβώς θέση στρεφόμενοι δηλαδή σε βάρος και των κατηγορουμένων βουλευτών ακολουθούν και άλλα θύματα της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης δηλώνοντας με τη σειρά τους παράσταση πολιτικής αγωγής στη μεγάλη ποινική δίκη.

Δείτε φωτό από την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τις φυλακές:

Embedded image permalink

Δεν υπάρχουν σχόλια: