22.5.15

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δολοφόνος της οικογένειας των Ελλήνων ομογενών...

Στη σύλληψη του 34χρονου Νταρόν Ντίλον, του άνδρα που θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαβόπουλου, της γυναίκας του, του 10χρονου γιου τους και...
της μιας εκ των οικιακών βοηθών της οικογένειας προχώρησε η αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το CNN ο Ντίλον συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ) στην Ουάσινγκτον αν και η αστυνομία νωρίτερα τον αναζητούσε μέχρι και το Μπρούκλιν.

Ο 34χρονος είχε εγκληματικό παρελθόν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του είχαν απαγγελθεί πολλαπλές κατηγορίες ανάμεσα στις οποίες για κλοπή, επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ντίλον, όπως μεταδίδει το CNN, είχε παρακολουθήσει την βασική εκπαίδευση των πεζοναυτών το 2001 αλλά είχε αποχωρήσει - άγνωστο γιατί - πριν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Παρά το γεγονός ότι το κίνητρο εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν το σενάριο τα χρήματα να αποτέλεσαν το βασικό του κίνητρο δεδομένου ότι ώρες πριν το φρικτό έγκλημα μια συνεργάτης του Σαβόπουλου παρέδωσε στην έπαυλη της Ουάσινγκτον το ποσό των 40.000 δολαρίων. «Όποιος βρισκόταν μέσα στο σπίτι έψαχνε για χρήματα» δήλωσε στο CNN πηγή με γνώση της πορείας των ερευνών.

Ο 34χρονος είχε εργαστεί στην επιχείρηση του Σαβόπουλου


Για την επιχείρηση του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλος φέρεται να είχε εργαστεί ο ύποπτος για τη δολοφονία του επιχειρηματία, της συζύγου του Έιμι, του γιου τους 10 ετών και μίας οικιακής βοηθού τους την 13η Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Κάθι Λάνιερ.

«Σε αυτό το στάδιο (των ερευνών) δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα τυχαίο έγκλημα, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της επιχείρησης του υπόπτου και της επιχείρησης της οικογένειας Σαββόπουλος» επεσήμανε η ίδια.

«Πιστεύω ότι ακόμα και η οικογένειά του τον προτρέπει να παραδοθεί» πρόσθεσε, ενώ είπε ότι έχει λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εκείνος βρισκόταν το πρωί της Πέμπτης στο Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η σύντροφός του διαμένει σε αυτή τη συνοικία της Νέας Υόρκης.

Από την πλευρά της η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουσερ χαρακτήρισε το τετραπλό φονικό «διαβολική ενέργεια» και απηύθυνε έκκληση στην αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον καταζητούμενο άνδρα.

O ύποπτος της τετραπλής δολοφονίας που διαπράχθηκε σε μία εύπορη συνοικία της Ουάσιγκτον αναγνωρίστηκε από την αστυνομία χάρη στα ίχνη DNA του που εντόπισαν οι αρχές στα υπολείμματα μιας πίτσας.

Η αστυνομία γνωστοποίησε νωρίτερα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ότι έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ντάρον Ντίλον Ουιντ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τον θάνατο του πλούσιου επιχειρηματία.

Οι φόνοι διαπράχθηκαν την 13η Μαΐου στην οικία του πολυεκατομμυριούχου και της οικογένειάς του. Τα θύματα τα είχαν δέσει και τα είχαν κακοποιήσει, ενώ ο δράστης είχε βάλει φωτιά στο σπίτι.

Ο Σαββόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος της American Iron Works, μίας εταιρείας που εδρεύει στο Μέριλαντ και η οποία κατασκευάζει υλικά οικοδομών. Η μπλε του Πόρσε, που είχε κλαπεί, βρέθηκε εγκαταλειμμένη και καμένη σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με την αστυνομία...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: