18.5.15

Ο Πολ Μέησον σχολιάζει την πρόταση για συμφωνία...

Ο Πολ Μέησον σχολιάζει την πρόταση για συμφωνία -«Είναι μια μεγάλη ζαριά για τον Γιούνκερ»"Είναι μια μεγάλη ζαριά για τον Γιούνκερ"...
Η διαρροή της πρότασης της Κομισιόν για συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές ήδη έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Τα πρώτα σχόλια έχουν έρθει από...
δημοσιογράφους και οικονομικούς αναλυτές, οι οποίοι εν ολίγοις κάνουν λόγο για μια πρόταση που είναι υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ αναφέρεται ότι παραμένει ο ΕΝΦΙΑ που «μισούν οι Ελληνες».

Ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του βρετανικού «Channel 4» λίγα λεπτά μετά την διαρροή της πρότασης Γιούνκερ μέσω του Twitter έκανε τα πρώτα του σχόλια.

«Οι απαντήσεις μου στην διαρροή από το vima.gr για την πρόταση Γιούνκερ: 1) Το ΔΝΤ δεν είναι πιθανό να το χρηματοδοτήσει 2) Είναι μια μεγάλη ζαριά του Γιούνκερ, 3) Χρηματοδοτεί την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά καθυστερεί την αναδιάρθρωση του χρέους για το φθινόπωρο, 4) Διατηρεί την φορολογία του ΕΝΦΙΑ: οι Ελληνες τον μισούν. Είναι ένα βήμα προς τα πίσω για την λιτότητα, δηλαδή μια χαλάρωση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Παραχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ μια καθυστέρηση στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και τους παραδίδει τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας στηρίζοντας την ελληνική θέση. Η πρόταση Γιούνκερ δίνει στην Ελλάδα 5 δισ.ευρώ τώρα και επίσης ανοίγει την πρόσβαση στην ΕΚΤ. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα μισήσουν κάποιες λεπτομέρειες, αλλά είναι μια μεγάλη χαλάρωση. Τώρα στο πολιτικό ζήτημα της πρότασης Γιούνκερ, αν ο Σόιμπλε την απορρίψει θα θεωρηθεί ότι «η Γερμανία μας εξωθεί σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα».

Επίσης, αρκετοί δημοσιογράφοι από το εξωτερικό και οικονομικοί αναλυτές θέτουν το (βασικό) ερώτημα αν η γερμανική πλευρά και δη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεχθεί την παραπάνω πρόταση του Γιούνκερ για συμφωνία με την Ελλάδα...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: