14.5.15

Κουρουμπλής: «Παραμένω εκπρόσωπος του λαού κι όχι των εταιρειών» ...

Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση Π. Κουρουμπλή - Αδ. Γεωργιάδη για τα φάρμακα
Κόντρα του υπουργού Υγείας με τον Αδωνιδα, για τα φάρμακα...
«Καμία εταιρεία δεν έχει δικαίωμα να αποσύρει φάρμακα και να κινδυνεύσουν ασθενείς, όσο δύσκολη κι αν είναι η...
οικονομική κατάσταση» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, που είχε έντονη αντιπαράθεση στην Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τις απειλές πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών να αποσυρθούν από την ελληνική αγορά λόγω των καθυστερήσεων των πληρωμών τους.
Ο Π. Κουρουμπλής υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ότι «παραμένω εκπρόσωπος του λαού κι όχι των εταιρειών» σχολιάζοντας ότι αυτές οι εταιρείες άρπαξαν δημόσιο χρήμα επί 10 χρόνια. Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον Άδ. Γεωργιάδη ότι «έρχεστε κι αντί να υπερασπιστείτε το δημόσιο συμφέρον, υπερασπίζεστε τις εταιρείες που απειλούν να φύγουν γιατί δεν πληρώθηκαν ένα μήνα». Ο Π. Κουρουμπλής κατηγόρησε τις συγκεκριμένες εταιρείες για τεχνητή έλλειψη φαρμάκων επισημαίνοντας ότι οι φαρμακοβιομηχανίες εκβιάζουν τους φαρμακοποιούς ώστε να πάρουν συγκεκριμένα φάρμακα.
Ακόμα ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι με εισαγγελική παρέμβαση σε περίπτωση έλλειψης φαρμάκων κι έθεσε το ερώτημα πόσα λεφτά εισέπραξαν οι εταιρείες αυτές και τι φορολογική δήλωση έχουν κάνει. Όσον αφορά τις έντονες ερωτήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. για το πότε θα πληρωθούν ξανά οι φαρμακοποιοί, ο Π. Κουρουμπλής τον προέτρεψε να καταθέσει ανακοινώσεις των φαρμακοποιών που να στρέφονται εναντίον του.
Άδ. Γεωργιάδης: Θα είστε υπεύθυνος αν φύγουν οι πάροχοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί
Ο Άδ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ιδιότυπη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του» κι έθεσε σε υψηλούς τόνους κι αυτός το ερώτημα «είστε με τα καλά σας; θα αγοράζει φάρμακα το κράτος και δεν θα πληρώνετε;» Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. προειδοποίησε τον υπουργό Υγείας ότι αυτός είναι που θα πάει φυλακή αν φύγουν πάροχοι γιατί δεν έχουν πληρωθεί και μίλησε για «σόου» όσον αφορά τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις των φαρμακοβιομηχανιών προτρέποντας τον Π. Κουρουμπλή να βάλει το υπουργείο Οικονομικών να ελέγξει.
Οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν για τα πεπραγμένα του Άδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. να σημειώνει ότι «αν έχετε στοιχεία, να μας πάτε στον εισαγγελέα», ενώ άφησε υπονοούμενα για τον υπουργό Υγείας υποστηρίζοντας ότι «γνωριζόμαστε όλοι σε αυτήν την χώρα, εσείς πολεμιστής των φαρμακοβιομηχανιών; θα πέσει το ταβάνι να πλακώσει». Ο Π. Κουρουμπλής του απάντησε με την παροιμία «λαγός την φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του».

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: