14.5.15

Συνεδριάζει το ΔΝΤ ...


Τετ α τετ Λαγκάρντ με Ντράγκι...
Tο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει σήμερα στις 9.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Ελλάδα. Αναμένεται να προεδρεύσει η  Κριστίν Λαγκάρντ ενώ την ενημέρωση θα κάνει ο...
επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν. 

Τη συνεδρίαση ζήτησαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό να ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Δεν θα ληφθεί καμία απόφαση και η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται άτυπη και ενημερωτική.

Ο Πολ Τόμσεν θα ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες και βεβαίως και για τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ αναμένεται να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμών και της Αθήνας, αλλά και στην επίμαχη συνεδρίαση του Eurogroup κατά την οποία μίλησε για κούρεμα του ελληνικού χρέους, που απέρριψαν οι Ευρωπαίοι. 

Να σημειωθεί ότι τρεις ώρες νωρίτερα και πριν από την ενημέρωση του Δ.Σ. του ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με τον οποίο θα συμμετέχουν σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: