3.5.15

Με δικαστική απόφαση μπαίνει στην ΕΣΗΕΑ, ο Σίμος Κεδίκογλου

 
Ο πρωταγωνιστής του λουκέτου στην ΕΡΤ, βουλευτής της Ν.Δ και τότε υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου επιχειρεί να γίνει πάλι μέλος της ΕΣΗΕΑ με δικαστική απόφαση. Την ημέρα ψήφισης του...

νόμου για την επάνοδο της ΕΡΤ στον αέρα, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ παραδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας η οποία ακυρώνει τη διαγραφή του από την Ένωση Συντακτών με δυο αποφάσεις, του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου πειθαρχικού. Για την απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση αν και είναι ερώτημα αν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα συμφωνήσει για αυτό, αφού ούτε στην πρωτόδικη εκδίκαση δεν είχε στείλει μάρτυρες, περιοριζόμενη μόνο στα έγγραφα των πρακτικών από τις συζητήσεις στα Πειθαρχικά συμβούλια.
Χωρίς μάρτυρες για την υπόθεση, το δικαστήριο έκρινε με βάση μόνο την προσφυγή και τα στοιχεία του Σίμου Κεδίκογλου θεωρώντας πως με το ρόλο του ως αρμόδιος υπουργός «δεν παραβίασε το καταστατικό» της ΕΣΗΕΑ και ως «δημοσιογράφος» δεν συκοφάντησε τους συναδέλφους του! Στην απόφαση αναγράφεται ολόκληρη η κυβερνητική ανακοίνωση του «μαύρου» στην ΕΡΤ την 11η Ιουνίου 2013, όπως επίσης και οι χαρακτηρισμοί του Σίμου Κεδίκογλου για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της στη συνέντευξη που παραχώρησε τότε. Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε πως δεν υπήρξε συκοφαντία!

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: